Jabikspaad dag 1

7 augustus, van Sint Jacobi Parochie naar Stiens, 25 km, zeer heet 31 graden

Onze eerste Camino dag zit erop met allemaal verrassende momenten.

We gingen met de auto naar Sint Jacobi Parochie. Daar blijven de auto’s staan en we ontmoeten daar Pieternella die uit Groningen komt. Zo was de groep compleet. Van links naar rechts; Elly, Ellen, Stephanie, Mieke, Pieternella en Tiny

Van Sint Jacobi Parochie is het eerst richting Zwarte Haan. Een heel stuk langs de dijk, met uitzicht over de waddenzee. In de verte meeuwen en nog een temperatuur van rond de 20 graden. Het licht bijzonder mooi. Uitgestrekt, landerijen rechts, links het wad. Je wordt er stil van….

Zwarte Haan wordt hier Finistere aan het wad genoemd. Van de zee naar de zee.

Na 11 uur werd het te heet, Bijna 10 km in de smoorhete hitte, zonder enige schaduw. Een rechte weg afwisselend op de dijk of aan de landkant.

Even van het wad af zien we een schaduwplekje. De bewoners komen naar buiten en bieden ons zomaar een stoel aan om even te rusten. Wat zijn de Friezen gastvrij. Heerlijk om te ontvangen. In Oude Bildtzijl is onze pauze gepland. Vlak voor de bar waren deze dames alvast in de schaduw neergeplofd.

De bar was open en daar kregen we zelfs een stempel. Dat maakt het Jabikspaad ook Camino.

Op naar Feinsum. Maar eerst langs het klooster Mariengaarde. Dan denk je……heel wat. Er staat alleen nog een muurtje met een stemoelkastje en een plattegrond hoe het eruit gezien zou hebben

Een klein stukje verder en dan zijn we in Feinsum. We zijn zo hartelijk ontvangen in de Refugio van Wiep en Durkje Koehoorn. 2 km voor Stiens. Een erg mooie plek. Wiep verteld over hun Camino’s, en waarom ze een Regio zijn gestart. Gewoon een warm open hart voor pelgrims en dat laten ze voelen. Ze hebben een stempel. Heel symbolisch een wulk die hier veel aan het wad wordt gevonden, de sterren van de Europese Unie en Pompe Bleden van Friesland. En Ultreia. Een hele mooie ontmoeting.

Precies deze ontmoeting maakte onze eerste pelgrimsdag zo mooi.😉

3 reacties op “Jabikspaad dag 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.