Jabikspaad

6 augustus, aankomst in Stiens, 30 graden

Een nieuwe uitdaging, een pelgrimspad in Nederland en wel het Jabikspaad. Het Jabikspaad loopt van Sint Jacobi Parochie in Friesland naar Hasselt in Overijssel. We kiezen deze keer voor een rondwandeling van en naar Sint Jacobi Parochie.

Het is de lus die je hierboven ziet. Het meest zuidelijke plaatsje is Jirnsum, daarna gaan we weer naar het noordoosten. Het boekje van de route, het pelgrimspaspoort en de eerste stempel liggen klaar. Morgen gaan we naar de pelgrimsherberg in Feinsum, daar worden we verwelkomd en krijgen er een stempel.

De route is gemarkeerd met een gele wulk op een blauw veld. Die gaan we morgen zoeken en zo gaan we de weg vinden. Voor degenen die maps.me gebruiken…via het Genootschap kun je deze route ook downloaden en in het boekje lezen kan natuurlijk ook. Op weg naar morgen….

We overnachten in Stiens bij de familie Spoelstra, een adresje van Vrienden van de Fiets. Hier kunnen 6 personen slapen. Bij het restaurant De Smalle Brug hebben we heerlijk gegeten, pizza’s en voor mij een vegetarische curry met rijst en dat buiten op het terras. Een goed begin..

3 reacties op “Jabikspaad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.