Dommelpad Dag 1

13 juli, 17 km, prachtig weer, veel zon 27 graden: van Achterste Brug naar Valkenswaard

Een van de mooie uitdagingen in Corona tijd is het zoeken van alternatieven. En als ik dan toevallig hoor over het Dommelpad van de Belgische grens naar Den Bosch, is de knoop al snel doorgehakt. Die gaan we lopen. We dat zijn Rianne, Annemieke en Mieke, of te wel: “Riannemieke”

We hadden geluk deze ochtend. Van station Eindhoven werden we zomaar naar de Achterste Brug gebracht. Niet helemaal op de juiste plek, maar ik had alles uitgewerkt op de site “Visitbrabant.com” en in mijn app gedownload van Topo GPX. Zo kon ik op mijn telefoon gemakkelijk terugvinden waar we de route op konden pakken.

Al snel waren we bij de meanderende Dommel. Zwaluwen, vlogen af en aan. Vele vlinders dansen in het zonlicht boven de bloemenweiden.

Op dit deel van de Dommel kun je kanoën en we zien vooral veel gezinnen zo een heerlijke vakantie dag hebben.

Het is er goed toeven in de schaduw op een bankje met uitzicht op de Dommel. Vele libellen en waterjuffers vlak voor ons. In een paar uur al, is het helemaal ontspannen. Lopen, rusten, wat eten en van de natuur genieten.

Een eindje verder komen we langs de Malpie. Een natuurgebied met vele vennetjes. Fietsers nemen het er ook van. En zeg nou zelf, een bankje, wat te drinken mee en even rusten. Meer heeft een mens toch niet nodig?

Langs de Dommel vind je poëzie. Hier een voorbeeld….Volle maan heet het gedicht. En dan samen met iemand ernaar kijken en genieten van de stilte.

Onderweg komen we 2 jonge mensen tegen. Op weg van Diest in België naar Maastricht een grote routepad. Een GR pad, ik dacht 231? Ook zij vonden de smalle paadjes langs de Dommel prachtig. We lopen niet door Valkenswaard maar een prachtige boerenweg langs Dommelen. De zomer bloemen volop in de bermen langs de weg.

Een paar keer hebben we nummerpalen of een pijl gemist. Ook hier geldt als je geen gele pijl ziet of een totaal ander nummer (die niet op je overzicht staat) aantreft, dan weet je dat je een andere weg hebt genomen. Daardoor kwamen de km vandaag iets hoger uit dan gepland. In totaal 20 km. En dat met rugzak, dat is een goede start.

We logeren bij Harbalorifa, net ten noorden dan Valkenswaard. Een hostal midden in het bos en we slapen op een stapelbed, waarbij er 2 van de 4 bedden bezet mogen worden. Hier hebben ze een maaltijd voor ons geregeld en voor morgen ontbijt en een lunchpakket. Net alsof we op Camino zijn…..👣👣👣🚶🚶🚶👣

3 reacties op “Dommelpad Dag 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.