Dag 2 Tienen Mehaigne

27 km, droog, heerlijk wandelweer 4 graden

Dat is toch leuk deze ochtend…..de Camino voorziet en dat begon al vandaag. Om van het Alpha hotel te vertrekken waren er nog geen pijlen van de Via Monastica. Via google maps gaan ze op pad naar Hoegaarden. Wel belangrijk om dan op “te voet” te zetten, want met de auto is het veel verder. Komen ze toch plotseling de pijlen van de Via Monastica tegen en vinden een heel mooi pad. Hehe gevonden.

Daar in de verte ligt Hoegaarden, dat topje van de kerk die je ziet wordt de eerste stopplaats.

Vandaag gaan we van Tienen naar Mehaigne. Licht stijgen, zoals je in het hoogteprofiel ziet.

Het Alpha hotel in Tienen is echt aan te bevelen. En wat is lekkerder dan met de benen omhoog uitrusten. Heel gastvrij, verzorgd (luxe voor ons pelgrims….met echte handdoeken en een opgemaakt bed) en direct naast een goed restaurant en bakker. De bakker was al om 7 uur open, zodat ik vers brood voor het ontbijt en de lunch kon halen. We voelen ons verwend.

In Hoegaarden vinden we ook een grote pijl, onze Camino op de kaart in Hoegaarden.

Maar eerst even pauze

Wijs geworden van gisteren, heb ik gekeken waar we kunnen pauzeren. Na Hoegaarden is dat in Geldenaken. Of ….let op Nederlandse lezers, we zijn hier in het Franstalige deel van België en daar heet het Jodoigne. Ik vind precies aan de route in Jodoigne een pauze plek bij een frituur en ik loop ze een stukje tegemoet. Dit is de oude spoorbaan, 33 km rechtdoor naar Namen.

Door het mooie weer, zien we ook wat meer dan het landschap. Licht glooiend, heuvelachtig, mooi vergezichten.

Aan het einde van de dag is er prachtig licht. De bomen omranden het pad en een tunnel met tegenlicht geeft net dat beetje extra.

We krijgen vandaag nog een kadootje. We kunnen overnachten bij Emmanuel Wautier. Een van de weinige plekken hier in de buurt als je onderweg bent op de Via Monastica. Het kwam wel niet zo goed uit, maar Emmanuel denkt in oplossingen en zijn vrouw komt speciaal voor ons om 17.30 thuis. Dat betekent dat we proberen niet eerder aan te komen. Helaas was de laatste geplande pauze plaats gesloten en dus ga ik op zoek naar een café, die wel open is. Voor de wandelaars niet fijn, die zullen even buiten pauzeren.

Deze tekst kreeg ik deze ochtend van een vriendin, die ik graag met je wil delen….

Ik vroeg om wijsheid,
en kreeg problemen om op te lossen…

Ik vroeg om voorspoed,
en kreeg hersenen, het verstand, om te kunnen werken…

Ik vroeg om moed,
en kreeg obstakels om te overwinnen….

Ik vroeg om liefde,
en kreeg mensen op mijn pad met problemen, die ik kon helpen…..

Ik vroeg om gunsten,
en ik ontving kansen…..

Ik kreeg niets van wat ik wilde, maar ontvang alles wat ik nodig had.

Leef je leven zonder angst. Ga je obstakels tegemoet met de wetenschap dat je ze kunt overwinnen!

Schrijver: onbekend 🙏

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.