Dag 3 Mehaigne Namen

21 km, zonnig, 3 graden

We vervolgen onze Camino over de Ravels. De oude spoorlijn die een vrijwel rechte lijn heeft door het landschap. Dat zorgt er voor dat je de hoogte verschillen niet zo merkt. Het blijft nog even vals plat. Naar Namen zijn de totale hoogteverschillen 122 meter, zoals je op dit overzicht van Maps.me kunt zien.

Het had gevroren toen we het oude schoolgebouw van Emmanuel Wautier verlieten. Een mooi statig oud (en koud) huis met twee steile trappen…..Viel niet mee de bagage omhoog te dragen. We werden verwend met een heerlijke maaltijd. Na de vele km van gisteren waren we erg blij met een bed, gastvrijheid en een warm maal. Wat kun je daar tevreden mee zijn.

In Vedrin ga ik op onderzoek uit. Zou er een café open zijn als de wandelaars er langs komen? Op het moment dat ik eraan kom is alles nog dicht. Ik maak een kleine wandeling van de kerk naar het wandelpad en zie daar dat er een bord staat dat Vedrin in wijst. En ook….als ik terug ben bij de kerk is het café open. Yes! Heerlijk om even binnen te pauzeren.

Het is zo een stralend weer vandaag. Een strak blauwe lucht, op pad, wat wil je nog meer.

Het is een frisse start, met vorst aan de grond.

Het zijn de kleine dingen waar we zo van genieten. De lage zon net boven de populieren en het Ravel pad omringd door bomen met volop fluitende vogels. Zo wil je toch wel de Camino ervaren…….

Na Vedrin is het nog 6 km naar Namen. We zijn bij de Sambre en hier zie je ook goed hoogte verschillen. Een Nederland had de weg gewezen naar de jeugdherberg van Namen en dat is langs de Sambre. De kortste weg, maar niet door het centrum van Namen.

Daar wilden toch heen om een taartje te gaan eten. We hebben het verdiend…mmm dat smaakt.

Intussen is Ellen ook gearriveerd, zodat we morgen met 5 naar Dinant vertrekken. Vlnr Ellen, Tessy, Hilde, Mieke en Ted.