Dag 6 Hinojosa del Duque – Monterrubio (deel)

5 november, 21 km, half bewolkt, veel wind 9 -16 graden

De hele etappe naar Monterrubio is maar liefs 32 km. Omdat we aan het begin van Hinojosa een hostel hebben zou er zeker 2 km bijkomen.

Tussen deze plaatsen is geen overnachtingsmogelijkheid en zo hebben we gekozen om de etappe in 2-en te splitsen. In overleg met het hostel vinden we een taxi en die komt ons ophalen daar waar we een doorgaande weg oversteken. De A 3180. Nu kan ik me inmiddels best goed redden in het Spaans, maar dit vond ik toch wel spannend. We krijgen gewoon weer hulp, net als deze ochtend toen we de bakker wilden vinden voor een vers broodje. Een toevallige passant brengt ons helemaal naar de bakker. Die was dichtbij de kathedraal van Hinojosa te vinden.

Een heel ander landschap dan gisteren. Een beetje verbaasd zijn we wel. Volledig vlak zover als we kunnen kijken. Het doet ons een beetje aan de Meseta tussen Burgos en Leon denken.

Zo gaan we een paar uur verder. Een landbouwgebied, waar de diverse kleuren laten zien waar andere gewassen hebben gestaan. Het is een erg koude wind uit het noordwesten en als we even willen pauzeren, doe ik even de regenjas aan. Brr….

De prachtig gevormde bomen, blijken geen olijfbomen te zijn, maar kurkeiken. Het mysterie van de bomen met eikels is opgelost ?.

Hier en daar zijn enorme bergen stenen te zien. Het doet ons een beetje denken aan hunebedden. Misschien weet een lezer waar ze vandaan komen? Onze taxi chauffeur kon het ons niet vertellen.

Intussen wordt het iets meer glooiend. De paden kronkelen tussen de terreinen met kurkeiken door.

Een grote kudde schapen trekt naar een ander veld. Keurig achter elkaar aan. We zien een pasgeboren lammetje dat net op zijn poten gaat staan. Moeder schaap bekommert zich om het lam en eindelijk gaat het lammetje staan. Aandoenlijk om te zien.

We kruisen een spoorweg. Pas op voor de trein, staat er nog. Wie weet hoe lang geleden er een laatste trein overreed…

Daar in de verte lijkt Monterrubio te liggen. Daar gaan we morgen heen.

Ik geef de precieze locatie door aan de taxichauffeur, via Maps.me. In een half uurtje is hij er en brengt ons terug naar Hinojosa.

1 reactie op “Dag 6 Hinojosa del Duque – Monterrubio (deel)

  1. Weer een mooie etappe, zeker die kurkeiken. Prachtige vorm hebben ze.
    En wat fijn dat jullie zo veel hulp krijgen onderweg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.