Dag 7 Monterrubio

6 november, 12 km, koude wind 13 graden

Ik heb het motto, het is altijd “weer”. En ja je kunt je erop kleden, dat is ook zo. Wat telt zijn je verwachtingen en je mogelijkheden je verwachtingen bij te stellen. Onze verwachtingen waren ongeveer 20 graden, en als het kwik dan blijft steken bij 13 is dat zeker fris. Onze chauffeur bracht ons naar het eindpunt van gisteren. Maar ook…..naar de bakker. In ons hostel was er geen tijd om ons lunchpakketje te maken en wat is het dan fijn dat de taxi zomaar even bij de bakker stopt.?. Vandaag start het 2e deel van de etappe van Hinojosa naar Monterrubio. Zou het daar in de verte boven op die berg liggen?

We stijgen en dalen en genieten van het frisse zonnige weer.

Als we in de verte een kruis zien gaan we even kijken. Dat lijkt het hoogste punt te zijn. Ik was ervan overtuigd dat de route hier niet langs liep, maar beneden langs rechtsaf. Toch zien we bij het kruis onze pijlen en beneden niet meer. Dus vervolgen we onze route zoals de pijlen aangeven. Het lijkt toeval dat we niet fout zijn gegaan…..

Hoe dor de aarde ook is, deze herfstkrokus komt toch boven de grond. De natuur is zo krachtig….mooi om te zien.

We vervolgens ons pad nog een stukje voor we de laatste 5 km over de weg gaan.

Hier begint de regio Extremadura, met de provincie Badajoz. We komen uit de regio Andalusië met provincie Cordoba. Extremadura een gebied dat zeer veel hitte kent in de maanden mei tm oktober. Deze keer is er door de harde westen wind in heel Spanje een temperatuur dip.

Het is niet ver vandaag en toch vallen de laatste km zwaar. Misschien komt het door het asfalt of dat het dorp Monterrubio steeds niet in zicht komt.

Aan het begin van Monterrubio zien we een Informatie bord over de Mozarabe. Weergegeven met schelp en kasteel.

We logeren deze keer in hotel Coto de la Serena, direct naast de kerk. Hostal Vaticano had maar 1 kamer beschikbaar en hier in het hotel hadden we plek. Ook gelden pelgrimsprijzen en (we worden weer verwend) de was wordt voor ons gedaan.

We zijn er vroeg en gaan op Spaanse tijden een Menu del Dia nuttigen in restaurant Victor aan het begin van het dorp. Terug bij de kerk was het even aangenaam in de zon.

2 reacties op “Dag 7 Monterrubio

  1. Tijdens het wandelen vind ik een frisse 13 graden beter dan 20. Fijn dat jullie het treffen met de locale bevolking, die voor de wandelaars echt een warm plekje heeft heb ik het idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.