Dag 5 Alcaracejos – Hinojosa del Duque

4 november, 22 km, af en toe regen, 18 graden

De tekening boven dit blog geeft in het heel kort weer hoe de dag was. Velden vol bomen, een onverharde weg, slingerend door het landschap.

Het is ons weer gelukt….de rugzakken worden vervoerd. Een taxichauffeur kwam ze al om 7.30 uur ophalen en zou ze in de loop van de dag in Hinojosa afgeven. Na het ontbijt was het al aan het regenen, dus deden we de regenkleding maar direct aan.

Na 2,5 km zijn we in Villanueva de Duque. Precies als we er zijn gaat de plaatselijke supermarkt open. Bananen, kaasjes, wat brood, alles wat een pelgrim nodig heeft. Op dit traject zijn weinig voorzieningen. Wat kun je dan blij zijn dat een winkel open is.

Het is een heel ander landschap dan de voorgaande dagen. Licht heuvelachtig, rechts en links kleine heuvels met prachtig gevormde bomen. Schapen en lammetjes in de wei. Tot onze verrassing komt het gras net boven de grond uit. De aarde begint groen in plaats van dor geel te kleuren

In het dorp Fuenta la Lancha, op 9 km, zijn we 2 uur onderweg en hier gaat de enige bar precies open als we er langs komen.? Heel fijn, want zo konden we even droog worden van de bui ervoor.

De bomen sieren het landschap. De vruchten lijken op eikels. In niets te herkennen als eikenbomen. Zouden het dan toch olijven zijn die op eikels lijken? We zijn er niet uit. Deze boom is helemaal gesplitst. Het lijkt één boom en groeit los van het andere deel.

Dichtbij Hinojosa worden de pelgrims verwelkomd.

Deze tekst betekent:

Vindt de weg, en ondanks dat de eenzaamheid je benauwt
Vind je de verdiende beloning;
Een veld vol sterren.

We logeren in hostal El Cazador. Meteen aan het begin van het dorp. Dat is even schakelen…..of om 20.30 een warme maaltijd of om 16 uur. We kiezen voor 16 uur. Daarna gaan we boodschappen doen. Het is maar liefs 2,5 km verder. Zo komt de afstand van vandaag op 26 km uit. Pfff. Moe en zeer voldaan dat we de 5e wandeldag hebben afgerond.

3 reacties op “Dag 5 Alcaracejos – Hinojosa del Duque

  1. Heel wat kilometers in de benen deze dag, fijn dat er vervoer was voor de rugzakken. Toch zie ik mijn broer lopen met rugzak? Ook treffen jullie het met de locaties van bar en winkel die toevallig open gaan als jullie passeren. Deze meevallers laat de regenachtige dag weer verbleken.

  2. Wat een prachtige tocht en landschap.
    Ik kan niet wachten.
    Maar eerst Almería-Cordoba.
    Voor ons – Hans en Ineke – is jullie tocht een soort verkenningstocht.
    Buen Camino!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.