Dag 15 Padron – Santiago

11 september, 28 km, zonnig 22 gradenYeah! Onze Camino Portugues zit er op.

Van harte gefeliciteerd Marion, Monique, Mia, Tiny, Cora, Elly en Alie. Wat een kanjers. 2 dames wil ik speciaal in het zonnetje zetten. Monique, ondanks een zeer pijnlijke blessure heeft ze de camino vandaag tot een einde gebracht. Dank ook aan de fysiotherapeut, die haar heel goed heeft kunnen helpen. Chapeau. En Alie, zij is de oudste van ons. Ik denk altijd maar zo…..dan zal ik nog 16 jaar door kunnen gaan.

Wat een bijzondere dag om aan te komen in Santiago. Op tijd vertrekken, de spanning voelen…gaat het ons lukken en ook van de andere pelgrims in het hostel. “excitement” zoals ze dat in het Engels noemen. Uitgelaten gingen ook wij op pad. Nog een flinke route die uiteindelijk 28 km blijkt te zijn.

En ook een mooie route. Toevallig als we in Esclavitude aankomen is de kerk open. We nemen er een kijkje en worden naar de ruimte achter het altaar uitgenodigd. We krijgen er zelfs een stempel.

We stijgen en dalen en zien dat er vele pelgrims onderweg zijn. Het voelt niet als druk, meer als saamhorigheid. Mooie ontmoetingen met allemaal stralende mensen. Ook zij gaan vandaag in Santiago aankomen.

Bij Teo lezen we deze tekst. Never stop trying. Dat toont moed en doorzettingsvermogen. “Geef niet op”.

Op een van deze laatste heuvels gaan Mia, Tiny en Monique als een speer.

Nog minder dan 10 km te doen. We komen er wel. Het vertrouwen groeit als de km die we te doen hebben zakken.

Net na het park Alameda zijn Alie, Elly, Marion en Cora op ons aan het wachten. Die waren ruim 1 uur voor ons binnen. Knap gedaan. Ook Loes was weer verenigd.

We zijn enorm blij en trots. Onze camino zit erop. 14 wandeldagen, meer dan 250 km. Blaren, vermoeide knieën, niets heeft ons tegen kunnen houden. Onze rugzakken leger en gevuld met goede herinneringen. Om zo verder op onze weg te gaan, met al hetgeen we hebben mogen leren als rijkdom opgeslagen. Toppers ?!

10 reacties op “Dag 15 Padron – Santiago

 1. Zeker toppers, wat hebben jullie het goed gedaan en wat een voldoening om op het prachtige plein binnen te komen. Deze tocht vergeten jullie nooit meer die neem je mee
  op de weg die je nog moet gaan.
  Gefeliciteerd Pelgrims en geniet van de prachtige stad Santiago.
  Mieke ik heb genoten van je reisverslagen geweldig om te lezen , tot ziens

  Jopie

 2. Gefeliciteerd dames!!jullie zijn nu in Santiago na vele km meer .
  Nog even na genieten van deze prachtige Camino route en dan weer een fijne vliegreis naar Nederland.Mieke bedankt voor jou mooie verhalen en prachtige foto’s ik heb samen met jullie genoten.
  groetjes Tine

 3. Weer mooi gedaan Tiny en ook een prestatie van jullie allemaal. Een mooie herinnering om met je mee te nemen verder op pad! Lieve groet Trijntje

 4. Gefeliciteerd! Het is volbracht
  Respect Heel mooi
  Alie we zien je gauw weer in Landsmeer in de sportschool
  Goede reis terug allen

 5. Proficiat, jullie allemaal.
  Wat een mooie tocht!
  Die heb ik toegevoegd aan mijn lijstje,
  maar eerst in oktober de Voie de Rocamadour
  die van Bénévent-l ‘Abbaye naar Rocamadour en verder loopt.

 6. Wel een late reactie. Maar het kon niet eerder. Vanuit Muruzabel vind ik het fantastisch wat jullie hebben gepresteerd. Kanjers zijn jullie. Mieke dank je wel voor je mooie foto’s en verslag. Chapeau. Groetjes Roza

 7. Chapeau dames, wat een prachtige Camino hebben jullie gelopen. Met heel veel plezier heb ik jullie gevolgd. Goeie reis naar huis en naar de rest het het leven, met deze waardevolle herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.