Reisdag Amsterdam naar Porto

Onze vlucht van Schiphol naar Porto heeft als vertrektijd 16.05 uur. Ik heb met iedereen afgesproken om half 2 te verzamelen in vertrekhal 1 helemaal rechts. Vorig jaar mei was ik daar ook en zat daar de balie van TAP. Inmiddels was er op Schiphol hard gewerkt en is er een hal bijgekomen, nr 1A waar je via een lange gang komt. Wanneer ik die gang inloop zie ik Ineke en wanneer we samen doorlopen zien we haar al in de hal. We maken kennis met elkaar en even later sluit Corrie bij ons aan. Marian, Gré en Regina zien we niet en na een tijdje ga ik terug naar hal 1 waar ik ze gelijk zie. Ze hadden elkaar gevonden en dachten net om toch maar eens die gang in te lopen. Zo is ons clubje compleet en kunnen we inchecken.

Daarna gaan we door de douane controle. Zowat iedereen heeft een bak die extra gecontroleerd wordt en meestal is het dan goed. Een zakmesje wordt er wel uitgehaald.

Op naar een bakje koffie waarbij we verder met elkaar kennis maken en ik pelgrimspaspoorten heb voor degene die deze nog niet hebben. Uiteraard met een stempel van In balans op weg Mieke Schrieks erin. Een aardige man bij ons aan tafel maakt een foto van ons.

De gate is gewijzigd en wanneer er op het bord staat dat iedereen verzocht wordt naar de gate te gaan doen wij dat ook. De meeste mensen zitten nog te wachten en wij gaan ook zitten. Er gebeurd een tijdje niets en dan zien we het toestel van TAP aankomen. Het regent en het is een beetje mistig. Het weer in Porto schijnt veel beter te zijn. Zon en ruim 25 graden, een mooi vooruitzicht voor ons.

Wanneer we aan boord zijn en iedereen al lang en breed zit gebeurd er niets. Blijkt dat er gewacht moet worden op toestemming om te vertrekken en doordat het toestel te laat op Schiphol aankwam moet het wachten tot het ergens tussen geplaatst kan worden. Uiteindelijk vertrekken we tegen half 6. Tijdens de vlucht krijgen we een snack en iets te drinken. Kan ik mij van andere vluchten met TAP niet herinneren maar het is een aangename verrassing.

Hoe dichter we bij Porto komen hoe minder wolken dat ik zie. Boven Porto hangt er geen een en we landen een uur later dan gepland. Na het ophalen van de bagage nemen we de metro. Altijd weer even kijken hoe het werkt met kaartjes maar we komen er samen wel uit. In de metro is het druk en al staand regel ik het rugzakvervoer voor twee personen die toch liever vanaf de eerste dag zonder rugzak lopen.

Wanneer we in het centrum zijn hoor ik verbaasde geluiden over hoe mooi het is. Morgen gaan we dat verder bekijken, nu gaan we naar het Yes Hostel. Na het inchecken en achterlaten van onze bagage gaan we eten bij café Piolho. Een lokaal restaurant waar we heerlijk buiten kunnen eten. Uiteraard past daar een Portje bij.

7 reacties op “Reisdag Amsterdam naar Porto

  1. Ha Rita, wat een verrassing om in de vroege ochtend jouw gezellige verslag weer te kunnen lezen. Ik ben er dan niet fysiek bij, maar in gedachten wandel ik weer met jullie mee. Met veel plezier ga ik jullie volgen en verheug me op de ochtend koffie met jullie belevenissen.
    Dames allemaal BUEN CAMINO

  2. Beste wandelaars. Zorg voor confortabel schoeisel om de gehele route te volbrengen. Drink voldoende om uitdrogen te voorkomen en last but not least geniet van de natuut om jullie heen. Een fijne loop en behouden aankomst toegewenst.? Love you all.?

  3. Hallo wandelaars, ik wens jullie allemaal een prachtige tocht toe. Petje af voor jullie uithoudingsvermogen! De komende weken ga ik genieten van de mooie verslagen. Toi, toi,toi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.