Dag 13 van Padron naar Santiago

23 graden, droog op een paar druppels na, 26 km.

Meestal vertrekken we heel vroeg in de ochtend maar nu hebben we er voor gekozen om pas om 8 uur te gaan. De weersvoorspellingen geven aan dat het vanaf 8 uur minder gaat regenen en dat klopte. Wanneer we buiten komen en dit bijzondere huis verlaten is het zelfs droog.

Enkelen van ons hadden koffie uit de automaat genomen voor we vertrokken. Als je vergeet de volle beker eruit te halen en de volgende koffie pakt gaat het mis. Een beker zit helemaal vast in de machine gedraaid. We melden het omdat we het zelf er niet tussenuit durven te trekken, bang dat er iets kapot gaat. Gelukkig heeft de hulp het snel voor elkaar. We lopen in het licht en dat is wel zo fijn.

Doordat we er weer flink de pas in hebben zijn we snel bij een hotel waar we kunnen ontbijten. Het bestellen duurt wel lang waardoor we pas om half 10 verder gaan.

We spreken af om half 12 bij een barretje te stoppen voor koffie. Het is een mooie route, veel door de natuur en het gaat even regenen zodat we de poncho’s weer kunnen gebruiken.

De kerk die anders nooit open was is dat nu wel, een voordeel van later zijn, en we kunnen er een stempel krijgen.

Een barretje is er niet te vinden om half 12 waardoor de voorsten van de weg gaan en ze proberen mij te bellen en sturen een app met een foto van Gré bij de straat waar we in moeten Onderweg ben ik niet via app of mail te bereiken omdat dit te veel batterij kost en de telefoon had ik niet gehoord. Zodoende lopen wij door ipv naar het barretje te gaan. Inmiddels is het 12 uur geweest en gaan wij op een paar stenen zitten om te lunchen. We waren er aan toe om iets te eten en bellen de anderen. Weten we van elkaar waar we zijn.

We lopen door tot de volgende bar zodat wij allemaal koffie kunnen drinken. Dat duurt nog een poos en ook daar duurt bestellen lang. Dan hebben we een lange pauze. Corrie had vanmorgen appelcarrees meegenomen die anderen vergeten hadden. Nu deelden we deze, dat was even een lekker hapje. En verder gaan we weer, het is te zien dat de herfst begint.

Ne een klimmetje staan de dames op de brug te kijken, de route is een beetje anders dan vorig jaar.

We komen dichter bij Santiago en het tempo blijft hoog. We lopen nog steeds door natuur.

Als we onder dit viaduct doorkomen lopen we even later de stad binnen.

Na vele kilometers komen we bij het plein. We lopen er al zingend op met ons eigen lied:

Santiago, Santiago,

Hier zijn wij, hier zijn wij,

We hebben ver gelopen, (2x)

Blij zijn wij, blij zijn wij

Santiago, Santiago

Estámos aqui, estámos aqui

Caminando mucho

Estámos feliz, estámos feliz

Gefeliciteerd Ineke, Regina, Gré, Marian, Corrie en Lorita. Ook al was het wel eens moeilijk, jullie hebben doorgezet!!! Knap gedaan!

Gelijk na aankomst zien we Joseph en Florence en we nodigen ze uit voor ons etappedrankje. Werd weer gezellig.

Bij het pelgrimsbureau is het druk en er worden vandaag geen nummers meer uitgegeven. Ik mag wel naar binnen om ons als groep aan te melden. Kunnen we morgen onze Compostella ophalen. We eten bij het monistario waar we ook slapen.

Corrie, Gré en ik gaan nog naar de muzikanten en dat was erg leuk! De anderen gingen slapen, die waren moe. Waren wij ook maar we hadden het er voor over, zou vvor ons zonde zijn om deze muzikanten niet gezien te hebben.

5 reacties op “Dag 13 van Padron naar Santiago

  1. Dames van hartegefeliciteer dit is een SUPER ervaring die ze jullie niet meer afpakken. Het was leuk om jullie te volgen en het bloed begon weer te kriebelen om zelf weer mijn volgende pelgrims tocht te gaan open. Wees trots op je zelf jullie zijn kanjers.

  2. Gefeliciteerd dames. Met heel veel plezier en hele fijne herinneringen aan mijn Camino Portugues van vorig jaar, ook met Rita, heb ik jullie gevolgd. Wat een prachtige Camino en wat hebben jullie het leuk gehad met elkaar. Nu ieder voor zich verder in het leven met deze prachtige ervaring. Rita dank je wel voor je mooie verslagen. Ik heb genoten.

  3. Wauh!!!! Geweldig. Van harte gefeliciteerd. Ik ben heel trots op jullie. Rita, goed gedaan. Iedereen veilig in Santiago aangekomen ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.