Dag 3 Rates Barcelos

25 september, erg mist later zonnig,22 graden, 19 km

Ik had de dames voorbereid…..slapen in een albergue municipal. We sliepen in een kamer met 5 stapelbedden en een los bed. Dat het mogelijk niet zo schoon zou kunnen zijn en veel lawaai. We hebben vooral de gastvrijheid van de Duitse hospitalero erg gewaardeerd en ook dat alles zeer schoon was. Een bed en we hadden het gezellig met de andere pelgrims. Heel prima dus!

Na het ontbijt in restaurant San Antonio gingen we op pad. Het was nog mistig, maar helemaal niet koud. Geen wind, en we zien de zon al door de wolken heen komen.

Het wordt herfst….de spinnenwebben zijn vo met dauwdruppels. De zon heeft ze nog niet opgedroogd.

Wat dacht je ervan…nog 207 km te gaan. We gaan erg goed. Nog geen blaren van betekenis en net de dag vielen we onze conditie stijgen. Ik ben meer dan 30 cm groter en de snelheid ligt ongeveer gelijk. Vandaag heb ik gezien dat zij 1,5 stap dien als ik er 1 doe. Wat een kanjers. We zien ook een spreuk op een T-shirt. “Think about yourself as a powerfull women.” Dat doen we…..

De omgeving is erg mooi. Als de mist oplost zien we grijs in diverse kleur schakeringen. Dichtbij lichtgrijs, verder weg donker. “Mist-erieus”

Vandaag mis ik een afslag en we blijven langs de grote weg lopen. Die was ook niet heel duidelijk, vlak voor café Real hadden we rechtsaf moeten slaan. Ik wacht even op Mariska en we gaan op weg naar Café Antonio in Pedra Fureda. Vlak voor dit café is er nog een kleine afslag om niet langs de drukke weg te hoeven. Ook hier missen we een aanwijzing ??. Eindelijk vinden we elkaar weer in het afgesproken cafe Antonio.

We besluiten de omweg te nemen over Monte Franquiera. Alleen Francis gaat rechtdoor langs de weg, die doet even voorzichtig aan. Hier bij Monte Franqueira isger niet heel duidelijk. Deze pijl wijst toch echt het bos in. We proberen het even en komen toch weer terug.

Dat was maar goed ook, want de echte route gaat rechts van de weg het bos in over een heel mooi pad.

Dan dalen we af naar Barcelos dat er al in de verte zien liggen.

De brug over en dan zij we bijna bij ons hostel. Hostel Barcelos, dichtbij de Francisco kerk. Hier hebben we een grote kamer voor 8 personen in een soort kasten.

Over de brug vind je een informatie centrum. Ook krijg je er een mooie stempel van een heel oud wegkruis.

2 reacties op “Dag 3 Rates Barcelos

  1. Zo bijzonder wat jullie doen! Ik haak wat laat aan maar wil wel graag alles volgen en die mooie foto’s zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.