Camino Portugues

22 september op weg naar Porto

“Als je een pad begint te lopen, wordt het vanzelf je weg”

Het wordt de centrale route. Op deze kaart eerst rood, vanaf Redondela geel. We verwachten 5 oktober in Santiago aan te komen. Om een beetje van de kust te proeven gaan we morgen vanaf Matosinhos naar Vila Cha langs de kust. Mooi vlak, fijn om in te lopen en aan de rugzak te wennen.

Ik was op tijd bij de bushalte bv van mijn huis. Vertraging…. Minstens een kwartier. Ik kies ervoor om een taxi te nemen, want ik wil de trein niet missen. Zo kom ik op de afgesproken tijd op Schiphol aan. We vliegen met Transavia van Amsterdam naar Porto. Ook deze vlucht heeft 1 uur vertraging. “Ik sta even stil en dat is al een hele vooruitgang”.

Heel symbolisch voor de Camino. Vertraging, stap voor stap op je doel af. Niet te ver vooruitkijken en zien wat elke pas ons brengt.

We slapen dichtbij het vliegveld, het airporto hostel. Handig, want Bertine komt als laatste aan, en die kan ik om 22.00 uur Portuguese tijd ophalen.

Van voor naar links achter:

Monica, Annemiek, Anneke, Francis, Mieke, Bertine en Marijke

Morgen gaan we van start.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.