Dag 1 Porto Vila Cha

23 september, 20 km, licht bewolkt 22 graden

“Walk with your heart and embrace your Camino”. Dat zag ik op deze steen staan. Wandel met je hart en omarm je Camino. Dat hebben we vandaag al gedaan. Genieten van de stappen langs de kust en ook worstelen met je rugzak. Zit die goed gepakt, het is zwaar op de schouders, hoe kun je je rugzak “lichter” maken. We gaan het ontdekken op onze Camino Portugues.

In plaats van 8 waren er 7 bedden gereserveerd in Porto…hmm Wat nu? Geen probleem er werd een matras bijgelegd. De kamer van 3 bij 3 was erg gevuld, maar we hebben toch wel goed geslapen.

Nog even wennen aan de portuguese tijd. Het is hier een uur vroeger dan in Nederland en zo gebeurde het dat de wekker om 6.15 afliep ipv 7.15 uur. Volledig aangekleed kwamen de dames van kamer 1 erachter.? Om 8 uur was het ontbijt klaar. Verse broodjes, kaas, yoghurt, alles prima verzorgd.

Bij de metro kopen we kaartjes bij de automaat. “Ik heb het wel ooit gedaan, en ik denk dat ik het kan” geldt zeker voor mij, wanneer ik voor de kaartjes automaat sta. Ik kan een beetje Portugees begrijpen, maar lezen is een ander verhaal. Dus ik vraag aan een vriendelijke Portugese om hulp. Onze eerste Camino engel hebben we al gevonden. Zij vindt het erg leuk om te helpen, wij om hulp te ontvangen.

We hebben een jarige in ons midden. Monica. Van harte gefeliciteerd, jarig en dat op je eerste Camino dag.

Natuurlijk gaan we eerst even Porto bezoeken. Een van de highlights is het station van Porto. De blauwe tegels beelden historische taferelen uit.

Nog nooit ben ik eerder op de toren van de kathedraal geweest. Alles kan de eerste keer zijn, we klimmen met de rugzakken naar boven.

De Eifelbrug gezien vanaf het hoogste punt.

We dalen af naar de hoge metro lijn om nog even van het uitzicht te genieten. Een Belgisch echtpaar wilde wel de foto maken.

We gaan met de metro vanaf Sao Bente naar Trindade en vandaar naar Matosinhos. Dat wil zeggen, de richting. Een halte voor het einde uitstappen bij Mercado en dan de brug over. Weldra zijn we bij de zee en zijn we toe aan onze lunchpauze. Inmiddels is het half 2 en we gaan nog 15 km lopen naar Vila Cha

De route naar Vila Cha is prachtig mooi.

De vuurtoren

Rotskusten met zonlicht weerspiegelt op het water.

De vlonders. Gemakkelijk om te lopen en wat wil je, met zo een uitzicht.

Memoriaal. De Obelisk.

Het zijn de kleine details van de dag…. vliegtuig strepen die de richting naar Santiago lijken aan te geven

De brug bij Labrugge.

De hoogteverschillen om rotspartijen te passeren net voor Vila Cha.

Vandaag hebben we een pension. Pension Sandra. Met heerlijke gebakken vis of vlees sluiten we deze eerste dag af.

3 reacties op “Dag 1 Porto Vila Cha

  1. Wat leuk om jullie te volgen, terwijl wij net in Santiago zijn aangekomen. Het is alsof je alles weer opnieuw beleeft.
    Heel veel suc6 Dames!

  2. Ha Anneke, je rugzak moet op je heupen staan en niet alleen aan je schouders hangen. Mooie foto’s en zo te zien goed weer. groet Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.