Dagje Santiago

27 juli, half bewolkt 22 graden

Van Ricky Rieter

Vanaf hier, zal ik terugkeren naar het gewone leven van alledag. Niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de weg die ikzelf ben.

Deze tekst krijg je op een kaartje als je in Santiago op bezoek gaat bij “de Huiskamer”, waar vrijwilligers alle Nederlandse en Belgische pelgrims ontvangen. Daar zijn we ook geweest.

Onze Camino, een ervaring die je meeneemt. Bv ontdekken dat je vertrouwen in je eigen kunnen krijgt. Ondanks een pijnlijke enkel, toch in staat bent te lopen. Dat je ook op onze leeftijd in staat bent een Camino te doen. Overwinnen van angst. Nog even aankomen in Santiago om alles te laten bezinken voor het leven van alledag weer begint.

En ook: Santiago verkennen in de avond. Onze Camino maatjes Rosé en Pieternel weer ontmoeten.

Ontroerende taferelen zien zoals deze groep van de scouting. Gearmd op het plein zingen en genieten. Ik schat in de leeftijd van 8-14 samen met hun begeleiders.

Of een echtpaar, klaar voor vertrek met hun Cabrio voor het hotel “Het Parador”.

Tussen de middag gaan we samen lunchen in het park en komen langs het standbeeld van de Maria’s. De Maria’s die ondanks martelingen de oorlog hebben overleefd en met hun fleurige kleding de stad opvrolijkten.

Een beetje verder in het park heb je een van de mooiste uitzichten over de stad met de kathedraal.

Deze keer overnachtten we in Semenario Menor, net buiten het centrum en in 15 minuten te belopen.

Kun je je voorstellen dat hier vroeger de nonnen sliepen? Grote slaapzalen van 24 bedden. We hebben er goed geslapen. Het is er goed vertoeven. Zeker als alternatief voor San Martin Pinareo. Die was helaas in deze periode vol.

Veel pelgrims kennen het. Restaurant Casa Manolo aan Plaza de Cervantes. Het laatste pelgrimsmaal van deze Camino.

Onze Camino zit erop. 115 km vanaf de Portugese grens naar het noorden. We hebben samen deze stappen gezet. Dank voor de vriendschap die we hebben ervaren. Fijn om deze Camino met jullie te doen.

De laatste stempel in het pelgrimspaspoort. Ontvangen op het pelgrims kantoor van Jacobus.

Met weemoed kijken we terug op deze fantastische Camino…….

5 reacties op “Dagje Santiago

  1. Gefeliciteerd allen!!
    Het was een mooie Camino,met prachtige foto’s en verhalen,fijn dat ik zo kan mee genieten van deze super mooie reizen en ik blijf hopen dat ikzelf ook nog een keertje met Mieke meekan!!Welkom Thuis in het nog warme Nederland.

  2. Wat is het toch mooi om deze tocht mee te lezen.
    Dank jullie wel en goede reis naar huis allemaal.

    groet Jopie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.