Dag 11 Teo – Santiago

25 juli, 14 km, regen 20 graden

Yeah!!!! We zijn er. 118 km vanaf Tui in etappes van 10-15 km per dag. Geweldig gedaan. Ik ben trots op deze dames. Van harte gefeliciteerd!

Terwijl heel Nederland onder extreme hoge temperaturen leeft van 38-40 graden is het hier nu regen en 20 graden. Dat is wel vaker zo. Bij een weersverandering in Nederland slaat het hier ook om. Wij vertrokken deze ochtend in de regen en het was nog bijna donker om 6.45 uur. Gisteren in de herberg hadden we wat brood laten klaarmaken en met een goed gevulde maag gingen we op pad.

Graag wilden we rond 11 uur in Santiago zijn om naar de pelgrimsmis te kunnen gaan in de Franciscus kerk. Omdat we er niet met rugzak in mogen had ook ik vandaag voor rugzakvervoer gekozen.

Heel in de verte zie je hier net de kathedraal. Nog 5 km te gaan. Het is dan weer even droog en dan weer motregen. Het is nog een hoge temperatuur, dus als het even kan gaat de regenkleding weer uit. Omdat de weersvoorspelling voor onze Camino zo goed was, hadden we allemaal minimale regenkleding meegenomen. Zo licht mogelijk van bv de HEMA of Action. Behalve Attie, die had een goede poncho. Voor deze motregen was het zeker genoeg.

Uitgelaten lopen we het plein op. Het is nog ruim voor 12 uur, op tijd voor de pelgrimsmis. Het is ons gelukt. ?Felicitaties over en weer. Erg leuk om de Poolse dames en onze Ierse vrienden ook weer te zien.

Daarna gaan we naar een van mijn lievelings restaurants. Restaurant Botafumeiro, niet ver van de kathedraal. Ik eet een tapas menu met inktvis en de inhoud van een Jacobus schelp. Gewoon eens proberen, dacht ik.

De Compostela krijgen we vanavond en weet je wie we bij het pelgrimsburo zien??? Rosé, precies tegelijk met ons op het pelgrims euro. Trots neemt ze haar Compostela in ontvangst.

Morgen nog een dagje Santiago…..

5 reacties op “Dag 11 Teo – Santiago

  1. Gefeliciteerd leuk bekende gezichten te zien hebben jullie maar weer gepresteerd blijheid straalt eraf ik had net de foto s bekeken van Muxia ik heb zo weer zin ben net herstellende van een dubbele beenbreuk van 2 maanden terug maar wandel weer en zit nu op 10 km dus de goede kant op veel plezier nog en gr van Gerdy

  2. een geweldige prestatie dames. van harte gefeliciteerd. en ik denk dat de regen toch net iets prettiger aanvoelt als onze 40 graden.

  3. Dames van hartegefeliciteer met deze presentatie dit is een SUPER ervaring die ze jullie niet meer afpakken. Heb weer van de verhalen en foto’s genoten. Gr van Coby(camion Frans jl gedaandie top was)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.