Dag 9 Caldas de Reijs – Padron

23 juli, 19 km, bewolkt, later zon 28 graden

Vandaag is het de dag van “Jacobus of Santiago”. Zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk omdat we vele beelden van Jacobus zien. De een nog mooier dan de andere. Zoals hier bij het verlaten van Palas de Rei.

Maar ook figuurlijk als we zomaar hulp ontvangen. We zouden naar Pontesucures gaan, omdat dat beter klopt met de km. 16 km zou het dan zijn. We komen bij Casa do Rio aan en er blijkt geen reservering te staan. Nou zijn we met 7 en dan is het best belangrijk een reservering te hebben. De man van hotel Casa do Rio weet nog wel een hotel in Padron. Namelijk hotel Rosalia. Hij belt voor ons, er is plek en hij wil de bagage wel voor ons vervoeren. Daar zijn we erg mee geholpen, zomaar een Camino engel op de weg. Of zoals ze zeggen: “Santiago helpt”

De route van vandaag is weer glooiend. We stijgen 165 meter. Deze ochtend is het nog erg benauwd en bewolkt. In de nacht is er wat regen gevallen. We voelen het dan wel dat het zo stijgt. Hier op de Camino Portugues zien we vaak dat we op oude Romeinse wegen lopen. Via Romana heet dat uit de XIX eeuw. (19e eeuw)

En alweer een Jacobus aan de zijkant van een huis. Deze vind ik wel erg mooi.

Pff, zegt Joke. Je komt hier geen stap vooruit. Jazeker ook wij komen boven. Voetje voor voetje en langzaam maar zeker

Het is nog bewolkt als we langs de Santa Marina lopen.

Ook vandaag laat Galicia zich van haar mooiste kant zien. Mooie paden langs druivenranken en intussen steeds veranderende vergezichten.

De paden liggen hoog langs de weg. Hier gaan we zo weer dalen. Dat voelen we vandaag. Wat je omhoog gaat, ga je ook weer naar beneden.

In San Miguel is een café waar we nog even pauzeren. Attie is alvast doorgelopen en wacht aan het begin van Pontesucures op ons. Wat is dan fijn dat er zomaar een bankje is in een bushalte.

Nadat we weten in welk hotel we wel kunnen slapen gaan we naar Padron. De brug over en dan nog 2 km lopen, zodat we totaal 19 km erop hebben zitten. Als je dagelijks loopt krijg je conditie bij en kunnen we ook 19 km.

In het hotel horen er dat er morgen een feestdag is in Padron en dat de kerk pas later open is. Dan besluiten we deze avond nog naar het centrum te lopen en de Santiago kerk te bezoeken. Daar waar de meerpaal van Santiago staat omdat hij volgens de legende naar Padron met een bootje is aangekomen.

En nog een hele mooie Jacobus….

Daar krijgen we ook deze stempel, die het verhaal van Jacobus vertelt

We gaan daarna ook nog naar het klooster. We klimmen omhoog om ook nog van het uitzicht te genieten.

Ja…..en in Padron kun je de Pedronia gaan halen. Voor ieder op de Camino Portugues, die de historische monumenten van Padron bezoekt. (Te verkrijgen in de algemene herberg)

Proficiat dames, op deze wel heel bijzondere dag hebben jullie dit verdiend.

1 reactie op “Dag 9 Caldas de Reijs – Padron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.