Dag 10 Padron – Teo

24 juli, 12 km eerst bewolkt, later zon 26 graden”Never stop trying” staat er boven het verslag. Dat kan ook zo zijn als je naar Santiago wilt lopen en het lijkt niet te lukken. We ontmoeten velen met blaren en iedere dag opnieuw beslissen ze: proberen of niet. Alleen al als je het probeert, heb ik groot respect. Geen probleem als het later niet lijkt te lukken.Wij hebben geen grote problemen ondervonden. Op een kleine blaar en wat enkel en knieklachten na. We kunnen het en gaan morgen Santiago bereiken. Ook dat was een beslissing: “never stop trying”. De beslissing om naar Santiago te gaan. Voor velen een lang gekoesterde wens.Eerst nog naar Teo vandaag.

Soms zijn de richting bordjes verwarrend. Hier lijkt het toch duidelijk linksaf. Dat kan niet want dat zou het geld ingaan. Coby denkt toch rechtdoor.

We lopen vandaag door oude dorpjes, die niet ver van de grote weg, de N550, liggen. Het zijn vandaag de details. Zoals hier een zijgevel bekleedt met schelpen.Of langs oude wasplaatsen, waar de kleine pijl ook nu weer onze richting aanwijst.We hebben geen haast, dus als we een bankje zien, willen we er wel op.Vandaag zijn het ook speciale ontmoetingen. Zoals hier. We horen een vreemd geluid, gaan nieuwsgierig kijken en zien een man mosselschelpen stampen. Trots legt hij uit dat het voor zijn tuin is. Ook laat hij zien hoe hij mais verwerkt tot veevoer. Het gaat door een hakselmachine voor een boer die verderop woont.Nog een ontmoeting…..in Esclavitude zijn we in een winkeltje en wie staat er plotseling voor onze neus…..! Rosé! Wat een leuke ontmoeting. Zij met haar Camino verhalen, wij met de onze.In Esclavitude is een prachtige kerk te zien. De deur staat open en we krijgen er een stempel. Volgens de legende heeft hier een wonderbaarlijke genezing plaats gevonden en hier is ook jaren lang een Sanctuario geweest. In de kerk hangen oude foto’s, zodat je het verhaal kunt zien.Het laatste stuk naar Teo loopt door een bos. Het is steeds dicht langs de grote weg, en ook daar zijn de pijlen goed te vinden.We slapen in de herberg vlak voor de algemene herberg van Teo. La Calabaza del Peregrino. Met een grote tuin en zitjes in de schaduw. Heerlijk vertoeven!Tot slot….zomaar een mooi gedicht.Nog 14 km naar Santiago…..We komen eraan en dat op de feestdag van Jacobus. 25 juli. We gaan het ervaren.

3 reacties op “Dag 10 Padron – Teo

  1. Dames morgen de aankomst in Santiago, geniet ervan en alvast proficiat. Jullie hebben gelopen en ik iedere avond van het verslag genoten .
    De herberg waar jullie nu verblijven staat in mijn herinnering gegrift. Hier is 2 jaar geleden mijn dagboekje van de Camino achtergebleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.