Dagje toerist Santiago

26 juni

Pelgrim of toerist? Tja…wat is het heerlijk om te landen als pelgrim. Nog even nagenieten van je wandeling. De foto’s nog eens bekijken, je medewandelaars van de Camino ontmoeten en gewoon nog even in Santiago zijn. Dat hoort bij het pelgrim zijn. Een beetje afscheid nemen van je leven als pelgrim en je weer voor te bereiden op het leven na de wandeling. Deze ervaringen nemen we mee in ons hart.

En dan? Ook toerist zijn. Beetje winkelen, souvenirs kopen en meegaan met een gids in de stad. Zo deed ik het. Om 10.30 staan de gidsen klaar en vertellen over de stad. Zo ook dat er in de avond een schaduw verschijnt door de verlichting van de kathedraal. Voor velen onbekend en verrassend mooi.

En vandaag gingen we allen mee met een excursie bus, om Ponte Maceira, Muxia, Finistere, de watervallen van Cee en de grootste horreo te bezoeken. Tegelijk de Costa do Morte te zien op de terugweg naar Santiago. Zo is tourist zijn ook fijn. Er is maar een dag over en je kunt een aantal hoogtepunten van Galicië zien.

Ponte Maceiro

Muxia

Finistere

Watervallen bij Cee

De grootste “Horreo” van Galicië in Cornate

Opslag en droogplaats voor mais en granen.

En tot slot ons laatste etappe drankje….

Het was een fijne tijd om samen met jullie deze zeer mooie en zware Camino te mogen doen. Voor altijd in mijn hart…..

Op de terugweg zien we deze mooie tekst: There is a crack in everything, that’s how the light gets in. Dat wens ik jou, medelezer van dit blog en mijn lieve mede wandelaars.

Dag Santiago, tot een volgende keer.

5 reacties op “Dagje toerist Santiago

  1. Mooie woorden die samen vloeien in prachtige zinnen. Ondanks dat een camino voor mij niet is weggelegd heb ik toch het gevoel een beetje mee te hebben gelopen op deze voor jullie prachtige tocht.
    Een behouden thuiskomst voor alle caminogangers en neem de mooie ervaringen mee in de rugzak van je leven

  2. Altijd leuk om de verslagen te lezen. Sinds vorige week kan ik me er ook beelden bij voorstellen. Zelf ben ik vorige week met de fiets aangekomen in Santiago. Onderweg heel veel wandelaars gezien. Heb heel veel respect voor de wandelaars en zeker voor diegene die met bagage wandelen. Wacht op de volgende wandeling.

  3. Prachtig deze afsluiting met z’n allen , en nu weer naar huis, houd deze prachtige ervaring nog even vast … En nu de gewone wereld weer tegemoet maar met een prachtige ervaring rijker……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.