Dagwandeling Leerdam Beesd

6 juli, 17 km, 25 graden zon

Dat was weer een fijne, mooie dag. De Linge wandeling van Leerdam naar Beesd. Niet die van de NS deze keer, maar van een website stroomwaarts.net. In Beesd bij het station is het makkelijk parkeren, de trein naar Leerdam te nemen en dan terug te lopen naar Beesd.

We lopen langs de Linge naar Asperen.

Johanna kent de weg in Leerdam en leidt ons naar een lager gelegen pad met een mooie picknick plaats. Vandaag waren we met veel dames die binnenkort een Camino Portugues gaan lopen. Alvast veel succes en fijne voorbereiding gewenst voor Tiny, Jolanda, Monique, Cora en Mia. De Portugues met 10-15 km die op 15 juli gaat starten. De Camino Portugues langs de kust  en dan nog de historische route die door Rita wordt begeleid. Joke is alvast aan het voorbereiden voor de Camino van 2020 van Sarria naar Santiago en Finistere. Natuurlijk  van harte welkom, zij kennen de Camino al en vinden het erg leuk hun ervaringen te delen.

Zo waren we met 12 op pad. Genieten van het prettige gezelschap, de mooie gesprekken en het uitwisselen van weetjes over goede licht gewicht slaapzakken van Xenos en hoe je het beste een rugzak inpakt. Of je kiest voor een zijden lakenzak of juist niet?. Intussen worden we getrakteerd op komende wolkenvelden, die zomaar een soort schelp in de licht toveren.

In Asoeren komen we langs de scheve kerk van 1844. Zie bijgevoegde toelichting.

Na 7 km hebben we pauze in Acquoi bij café Lingezicht. De poort wordt speciaal voor ons geopend en we rusten wat uit in de tuin.

Bomen langs de Linge, een randje met bloemen en de Linge die met al zijn bochten verrassend mooi is.

Nog een stukje als we onder de A2 doorlopen. We moeten daarna een pad langs de A2 nemen om de Linge over te steken.

Tot slot zitten we in de zon voor ons etappedrankje bij de Stapelbakker in landgoed Marienwaard. Dan is het nog ongeveer 1 km naar het station.

Tot een volgende keer! Kijk voor data op de site bij dagwandelingen. Van harte welkom!

1 reactie op “Dagwandeling Leerdam Beesd

  1. Ziet er erg gezellig uit met een prachtige route, woon helaas te ver weg om mee te lopen, friesland, wie weet in de toekomst, wanneer ik volgend jaar september met pensioen mag???‍♀️??‍♀️Nog vele fijne wandelingen toegewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.