Dag 13 Ferreira – Boente

22 juni, 25 km bewolkt, in de middag benauwd, 23 graden

We werden er allemaal blij van. De fijne ontvangst, het heerlijke vegetarische menu en het uitgebreide ontbijt in de herberg van Ria en Ton Albergue Ponte Ferreira.

In een nisje in de eetzaal staat een prachtig beeldje van Jacobus. Het zijn de kleine speciale dingen die de herberg bijzonder maken. Een bloemetje bij de receptie, zachte muziek bij het opstaan, etc

Daarna gingen we op pad. Het was nog een beetje mistig. We hebben er zin in en hebben ook al een beetje weemoed. In de loop van vandaag komen we in Melide aan en dan komt de Primitivo aan op de Camino francais.

De mist trekt op en we lopen door een zeer fraai landschap met de allerlaatste top op de Camino Primitivo van boven de 700 meter. Tot onze grote verrassing vonden we het erg meevallen. We waren boven voor we er erg in hadden.

Voor we op de top zijn vinden we een picknick plaats bij San Xurco en de fontein van San Jorge de Aquasantes (de heilige Joris van het heilige water)

Als we terugkijken zien we een beetje zon door de wolken komen. We hebben wijds uitzicht en genieten van het moment.

De witte rotsen zijn begroeid met paarse bloemen en geven een mooi contrast.

Vanaf de top kunnen we ver kijken. Een lappendeken van gekleurde gewassen. We dalen af naar 450 meter. Hier is de laatste bar van deze camino te vinden. We hebben er dan 14 km opzitten en hebben er onze eerste pauze.

Daar is een kerkje open en we krijgen er een stempel.

Na Melide gaan we nog 5 km verder op de Camino Francais. Hier is het ook nog rustig. De meeste pelgrims zijn er voorbij of blijven in Melide.

Dat is toch leuk op de Camino Francais. Daar vind je onderweg kraampjes zoals hier. Pequine Oasis, waar je in dit seizoen verse frambozen kunt kopen. Mmm heerlijk.

Ze verwachten ons al bij albergue El Alleman. Even inschrijven en dan de gloednieuwe herberg bekijken.

Deze tekst wil ik graag met jullie delen. Die kreeg ik vandaag en ik ben er erg blij mee!

“Over hoge bergen en diepe dalen, rugzak geleegd, In Balans op Weg, naar de rest van mijn leven”

2 reacties op “Dag 13 Ferreira – Boente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.