Dag 12 Lugo – Ferreira

21 juni, 27 km, eerst zwaar bewolkt 15 graden, later zonnig 20 graden

Vanaf Lugo is het precies 100 km en we zien nu een aantal nieuwe gezichten. Het is nog steeds erg rustig. De Primitivo…wat zullen we het missen. Die intens mooie natuur met veel onverharde paden en ook die zware hellingen, waar geen eind aan leek te komen. Rianne en Janny gaan vandaag ook alleen op pad. Nog even van de rust en het mooie landschap genieten en op jezelf aangewezen zijn. Een mooie ervaring.

Het is nog geen 7 uur als we op zoek gaan naar een café om te ontbijten. Op Plaza Major is alles nog dicht. De herberg Roots en Boots is al open als we er langskomen. Die ligt 1 km van de kathedraal op de route bij de mooie oude Romaanse brug.

Niet ver van de stad gaan we onder een snelweg door.

Het is vanochtend zwaar bewolkt en nog fris. Prachtig wandelweer. En wat boffen we! Tot nu toe regent het meestal in de nacht en overdag droog. Hoe willen we het hebben? In O Burgos hebben we na ongeveer 10 km de eerste pauze. Een oude bar tegenover dit mooie kleine kerkje.

Hier in Galicië vind je Horreo’s. Bedoeld vooral als droog plaats voor mais. De planken staan niet helemaal tegen elkaar en laten zo lucht door.

We lopen langdurig langs de grote weg en zijn voorzichtig. Zo een paadjes zijn dan weer zo mooi. De vogels fluiten, bloemen langs de kant. Verder stilte. Geen verkeer, geen mensen, alleen je eigen voetstappen en het getik van je eigen wandelstokken. Dat zijn van die fijne verstillings momenten.

Deze bloeiende vetplanten zie je op oude daken. We zijn verbaasd dat die maar zo weinig nodig hebben om te groeien.

Ook in herberg O Candido hebben we nog even pauze. Misschien kennen sommige lezers deze muurschildering. Bij eerdere Camino Primitivo zijn we in deze herberg gaan slapen.

Dan is het nog 8 km en die zijn behoorlijk pittig. Het eerste deel was vooral vals plat omhoog. De laatste 8 zijn stevige heuvels.

Inmiddels komt de zon erdoor en de heuvels laten de verschillende kleuren zien. Vele kleuren groen en geel als de gewassen gemaaid zijn. Of velden vol een soort paardenbloemen

Ik had nog even behoefte aan een kleine pauze. Karin en ik zien op dat moment een picknicktafel op het terrein van een boer. We gaan het erf op en worden “begroet’ met geblaf van 4 honden. We willen snel weg gaan. Komt er een boer naar buiten en die zegt dat we gerust mogen zitten. De honden houden op met blaffen en we krijgen vers water. Een mooi Camino moment.?

Niet veel verder zijn we in het dorp Ferreira. 300 meter na de brug bevindt zich onze herberg.

De albergue Ponte Ferreira, die wordt gerund door de 2 bekende (van het Genootschap) Nederlanders Ton Jansen en Ria Meinena. Voor degenen die de Primitivo gaan lopen…niet in elk boekje staat het juiste telefoonnummer. Het is 0034-982036949 of 0034-676582840. We worden er allerhartelijks ontvangen.

Met een biertje in de tuin. Wat fijn dat we weer eens buiten kunnen zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.