Dag 14 Boente – O Empalme

23 juni, 24 km, bewolkt, later zonnig 22 graden

Het is zeker niet vlak op de Camino Francais. De hoogteverschillen zijn weliswaar niet groot meer, maar wel continue. Ben je net weer boven….dan volgt een daling en andersom. Het eerste deel is naar Ribadiso. Op de eerste 7 km 3 pittige heuvels en een daling naar de rivier.

De herberg waar we verbleven is werkelijk prachtig! In albergue El Alleman is veel ruimte en alles tot in de puntjes verzorgd. Ook ons menu voor een mooie prijs van € 11. Na de herberg lopen we naar beneden en gaan eerst even het kerkje van Boente bezoeken met het Jacobus beeld.

Overal in Galicië vind je heuvels, glooiende landschappen, kleine paadjes en boeren weggetjes.

We dalen af naar de rivier met de brug net voor de algemene herberg van Ribadiso.

Daarvandaan is er een flinke klim naar Arzua. Wat kan ik goed merken dat we net de Primitivo hebben afgerond. Bijna ongemerkt komen we boven.

We hebben opnieuw veel geluk met het weer. In de nacht regen, overdag een paar druppeltjes. Als we terugkijken ziet de lucht er wel dreigend uit. Die ligt achter ons. Wie weet regent het daar….? De lichte glans is van een klein streepje zon.

Arzua is al uitgestorven als we erdoor komen. We ervaren dat het rustig is. Ook onderweg vinden we het meevallen met de drukte.

Onderweg is een man o.a. sleutelhangers aan het maken voor de verkoop.

Zowel Karin als Rianne kopen er wat. Dezelfde sleutelhanger met een schelp, een pijl en het Jacobuszwaard.

Niet veel verder komen we langs de bar die is versierd met vele bierflesjes. Op elke flesje staat een tekst. Het leuke is dat op de bierflesjes een perigrina (een vrouwelijke pelgrim) staat uitgebeeld.

We zien ze vaak onderweg. Afgedankte schoenen. Misschien een idee om er plantjes in te zetten?

De paadjes hier in Galicië zijn omrand met stenen, begroeid met deze prachtige vetplantjes. Met een beetje zonlicht zijn ze een lust voor het oog.

We zijn zo gewend aan afstanden van boven de 25 km op zwaar terrein, dat we hebben gekozen om de laatste 3 dagen ook ongeveer 25 km te doen. Zo komen we het voor Pedrouzo uit in O Empalme bij albergue Andaina. (Bekend van het restaurant en bar)

Morgen nog 23 km te gaan. Santiago…..we komen eraan.

2 reacties op “Dag 14 Boente – O Empalme

  1. Bij Monto del Gozo even naar de oude route daar staan 2 prachtige bronzen pelgrims en daar zie voor het eerst de kathadraal van Santiago.
    Jammer dat de meesfte pelgrims daaraan voorbijgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.