Dag 40 Ribadiso – O Pedrouzo

17 mei, 24 km, buien 13 gradenVandaag was het een dag van buien. Regenjas aan of regenjas uit. Of van ” I am singing in the rain” of “oh what a beautiful day”. Voor mij maakt het niet zo veel uit. Ik heb evengoed genoten van deze dag door het prachtige Galicië. Een dag over bospaden, landweggetjes, over glooiend terrein.

Vanaf Ribadiso klimmen we eerst naar Arzua. Bij een plaatselijke bakker gunnen we ons nog een kopje koffie met wat lekkers. Gewoon omdat het bijna de laatste dag is, en omdat we vinden dat we het verdiend hebben.Als we net Arzua uit zijn zit er een man die een was stempel zet. Weliswaar voor een donativo, maar de stempel is er niet minder mooi om.Na Arzua komen we gelijk in het bosgebied. De kleurige regenpakken kleuren de regendag.Ook vandaag geniet ieder van zijn eigen Camino. Bij de eerste rustplaats bij A Calle treffen we elkaar. Het is net voor een paar minuten droog en daar profiteren we van.Ook na A Calle hebben we veel bospaden. Soms is het bladerdek net genoeg om niet heel nat te worden. Het is ook zo weer droog. Net lang genoeg om je regenkleding te drogen of weer uit te doen.Bij Casa Tia Dolores is de boel versierd met vele bierflesjes. Op elk flesje staat een tekst.Het laatste deel van Santa Irene naar O Pedrouzo is ook vooral door het bos. Regelmatig steken we een grote weg over, de N547 om dan weer links dan weer rechts van de weg een bospad te vinden.Ik ben er rond 14.30 uur. Ineke en Mirjam zijn er 20 minuten later. Die loop ik tegemoet om ze te begroeten.En natuurlijk Tea. Blij dat we er zijn.We slapen deze keer in Porta de Santiago. Een grote herberg, naar het is verdeeld door schotten, zodat het niet als grote herberg voelt.Op naar de laatste dag!

1 reactie op “Dag 40 Ribadiso – O Pedrouzo

  1. Zo pelgrims bijna de laatste dag geniet er nog van ,want dit ritme van lopen ga je missen
    het is zo gek als het erop zit ,maar wat doen jullie het goed en dit stuk vind ik steeds weer zo mooi ondanks soms de drukte maar dat heeft ook wat.

    Bon Camino. Jopie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.