Dag 36 van Portomarin naar Palas de Rei

17 mei 2019, 24.6 km, 13 graden, regenbuien

Vandaag is een koude regenachtige dag. Zodra we, na het zelfgemaakte ontbijt met de heerlijke door Coby versgeperste sinaasappelsap, de albergue uitstappen regent het al dus de poncho’s gaan meteen aan. We hebben best een pittige dag voor de boeg. De eerste paar kilometer gaan direct steil omhoog en tot aan halverwege de etappe blijven we steeds een beetje stijgen.

We zijn blij als we na 7.7 kilometer een koffiestop kunnen houden in Gonzar. Even opwarmen en gedag zeggen tegen pelgrims die soms al vanaf het begin met ons oplopen.

Gelukkig breekt de zon heel soms nog even door.

Ook vandaag is de route weer erg mooi. We beginnen langzaam een beetje te wennen aan de drukte onderweg. Soms lopen we zelfs weer stukken alleen. Fijn.

Natuurlijk stoppen we af en toe voor wat te drinken en te eten.

Onderweg in de dorpen zien we weer veel koeien. Gelukkig zitten ze vandaag achter het hek.

We zijn allemaal een beetje verrast door de zwaarte van de etappe van vandaag. Zijn het de stijgingen? Komt het door de regen en de kou? Of merken we stiekem allemaal toch dat we al meer dan 700 kilometer hebben gelopen? We weten het niet maar we stappen dapper door en blijven positief. Wandelen is tenslotte nog steeds leuk!

We zijn blij als we aankomen in Palas de Rei. Weer een dag dichter bij Santiago de Compostela! Nog minder dan 70 kilometer te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.