Dag 37 van Palas de Rei naar Ribadiso de Baixo

18 mei 2019, 26.3 km, 10 graden, regenachtig

Vandaag gaan we vroeg op pad. Het miezert een beetje buiten en de poncho’s gaan aan. Gedurende de dag blijft het een beetje regenen. Soms doen we de poncho’s uit en een paar minuten later kunnen ze weer aan.

De route is weer erg mooi vandaag. We merken al snel dat we ons allemaal een stuk beter voelen dan gisteren. Het loopt lekker en voor we het weten hebben we al snel een behoorlijk aantal kilometers gemaakt. Na ongeveer 8 kilometer maken we onze eerste tussenstop en we hebben geluk dat we net onder het afdakje zitten als de eerste echte regenbui losbarst. We wachten even en laten de bui voorbij gaan voordat we verder gaan. Coby maakt ondertussen regenkappen voor over haar schoenen. Ze lijken nog te werken ook!

Iets later op de route vinden we een prachtig kerkje dat open is. We branden een kaarsje en nemen even plaats.

We lopen weer tussen het groen en het valt gelukkig erg mee met de drukte.

Al snel lopen we Melide in. Melide zelf is niet zo mooi maar het dorp daarvoor, Furelos, heeft een mooie binnenkomst zo over de brug.

We lopen lekker ontspannen vandaag. Af en toe moeten we wat klauteren om over het water te komen maar over het algemeen loopt het gemakkelijk.

Sommige stukken van de route gaan door een bos met eucalyptusbomen. Het ruikt heerlijk en de stammen waar de schors vanaf bladert hebben iets bijzonders.

 

De laatste kilometers richting Ribadiso gaan weer op en af. Wat is dat toch dat die laatste kilometers altijd langer lijken?

Gelukkig is de zon inmiddels wat gaan schijnen en is de omgeving nog steeds erg mooi dus we redden het wel. Ribadiso straalt ons uiteindelijk tegemoet. Een mooie binnenkomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.