Dag 35 van Sarria naar Portomarin

16 mei 2019, 22.7 km, 18 graden, droog

Vandaag vertrekken we vanuit Sarria naar Portomarin. Omdat Sarria de laatste stad is voor het 100-kilometer-punt tot aan Santiago en mensen tenminste 100 kilometer moeten lopen om een ‘diploma’ te krijgen, zal het vanaf nu af aan erg druk op de route worden. Dit merken we eigenlijk al meteen bij de start van de etappe van vandaag. Waar we normaal af en toe een pelgrim onderweg tegenkomen is het nu behoorlijk druk. We worden ingehaald en halen mensen in. De route is wel weer mooi maar het is best lastig om in het wandelritme te komen vandaag. Toch maar proberen om ons te richten op onszelf.

Op ongeveer de helft van de etappe van vandaag passeren we het honderd-kilometer-paaltje. Daar staan we even bij stil.

Wat zijn we al ver gekomen. En wat een gek idee dat we na vijf weken elke dag wandelen al bijna in Santiago zijn aanbeland. We proberen er nog maar niet te veel bij stil te staan en te genieten van de dag.

Onderweg wordt Conny nog bijna op de horens genomen door een op hol geslagen koe maar gelukkig is ze na al dat wandelen nog topfit en weet ze op tijd weg te springen. Dat zou toch een vervelend einde van de Camino hebben betekend!

We bereiken uiteindelijk allemaal heelhuids Portomarin. Nog even een laatste trap beklimmen en we zijn er.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.