Dag 34 van Triacastela naar Sarria

15 mei 2019, 25 km, 27 graden, zonnig

Gisteravond zijn we na het eten nog een rondje door het dorp gelopen en omdat we gisteren een korte dag hadden was er nog wat energie over voor wat fitness. Het beheersen van die apparaten viel nog niet altijd mee, maar leuk was het wel!

Vanochtend gingen we vroeg op pad en omdat we ons goed voelen en er zin in hebben kiezen we voor de lange route via Samos naar Sarria. Het is bijna 7 kilometer langer dan de andere optie maar het zou de mooiste route zijn en we hebben nog de mogelijkheid om in Samos het klooster te bezoeken.

Het eerste stuk lopen we langs de weg, maar al snel duiken we de natuur weer in. Het is weer zo mooi. Frisgroene velden, smalle paden tussen oude bomen en oude muren, vervallen dorpjes, een kabbelende (en soms best snel stromende) beek en de zon die zorgt voor allerlei kleurschakeringen en schaduwen.

Als we langs het zo goed als verlaten dorp San Cristobo lopen fantaseren we erover dat we het dorp opkopen en er iets fantastisch van maken. Ideeën genoeg in ieder geval.

De route van vandaag blijft mooi. Het is glooiend en het loopt ontspannend.

 

Als we in Samos aankomen gaan we naar het klooster en lopen mee met de rondleiding.  De muurschilderingen zijn erg mooi.

 

Na Samos is het nog bijna 15 kilometer naar Sarria. We picknicken tussen de middag nog even voordat we verder gaan.

De route blijft heel mooi maar de temperatuur stijgt behoorlijk en dat maakt dat onze laatste kilometers van vandaag ons zwaar vallen. Uitgeput komen we bij de herberg aan. Poe… wat een zware dag vandaag. Maar ondanks dat was het weer een hele fijne wandeldag en morgen doen we het gewoon nog een keer en passeren we de grens van de laatste 100 kilometer naar Santiago. Het wordt nu echt aftellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.