Dag 27 Villar de Mazarife – Villares de Orbigo

4 mei, 17 km, zonnig 22 graden”Perigrino soy y a Santiago voy”…..Ik ben pelgrim en ik ga naar Santiago. Zo voelt dat wij gaan dat doen.Vanochtend na het ontbijt vertrokken we van Tio Pepe. De lucht is nog steeds strak blauw. Het blijkt nog maar 2 graden te zijn. Er is geen wind en onze vesten zijn warm genoeg.Vandaag is de laatste vlakke etappe. Wat een verbondenheid voelen we met al die pelgrims die ook in de richting van Santiago gaan.Het bakkertje in Villavente blijkt naast het plaatselijke café de ontmoetingsplaats voor de bevolking te zijn. Een vers broodje en wat fruit, wat kun je daar als pelgrim blij mee zijn.Aandoenlijk! Deze mensen zijn 40 jaar getrouwd en gaan samen naar Santiago. Hadden samen een zaak en zijn net met pensioen. Ze stellen zich de vraag, wat nu? Hoe mooi is dat als je dan zo samen op pad gaat, om dat te ontdekken.Een fijne start voor Ineke en Mirjam. Vandaag 17 km en morgen 13 km naar Astorga, waar we de eerste heuvels gaan ervaren.Daar recht voor ons…de bergen met nog wat sneeuw. A.s. dinsdag komen we bij Cruz de Ferro zijn op 1500 meter. Ik ben benieuwd of daar nog sneeuw ligt.I am so happy? en zeker als ik deze pijl zie.Hospital de Orbigo staat bekend om de lange brug.Na nog 3 km komen we bij de herberg van Christine, een warm welkom in Villares de Orbigo.We hebben het verdiend. Tinto de Verano of een lekkere Cerveza con lemon. Proost! Op naar de volgende etappe.

2 reacties op “Dag 27 Villar de Mazarife – Villares de Orbigo

  1. Wat mooi voor de een al ruim 3 weken lopen en voor de andere een begin heel veel succes……..

    gewenst gaat jullie als nieuwelingen ook vast lukken .

    Bon Camino. Jopie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.