Dag 26 Leon – Villar de Mazarife

3 mei, 21 km zonnig 4-22 graden”Haal de moet eruit & hou de moed erin”

De laatste avond voor Chris en Frieda en de eerste avond voor Ineke en Mirjam. Gezellig pizza eten tegenover de kathedraal.In de ochtend lopen met 7 Leon uit en in de buurt van de bus nemen we afscheid van onze 2 mede wandelaars. Tja….altijd een beetje moeilijk om afscheid te nemen.Ook vandaag is het een strak blauwe lucht als we het Parador passeren.We lopen geruime tijd door de stad en industrie gebieden. In het dorp aansluitend aan Leon is een heel moderne kerk. We gaan er binnen en krijgen van de pastoor een stempel. Je verwacht eigenlijk niet dat in zo een moderne kerk een pastoor in priester gewaad zit….Na het dorp kun je kiezen voor een variant langs de grote weg, die in Villadangos aankomt. Wij kiezen voor een weg door de natuur naar Villar de Mazarife. De pijlen wijzen vooral rechtdoor, dus het is extra goed opletten.Na Leon beginnen de stijgingen. Wat heerlijk weer om dat te voelen. Voor Ineke en Mirjam fijn dat de heuvels nog niet zo hoog zijn. We gaan rustig opbouwen.Terugkijkend naar Leon, zie je dat we goed gestegen zijn.Voor Chozas de Abajo hebben we nog even een lunchpauze.Het café in Chozas de Abajo is open. We rusten nog even voor we de laatste km naar Villar de Mazarife afleggen.Dat is een hele rechte weg, die je nog even aan de Meseta doet denken. Naar alle kanten wijds uitzicht net nu de bergen voor ons. De Montes de Leon….we komen eraan.Dan zijn we rond 15 uur in Villar de Mazarife. We logeren in albergue Tio Pepe aan het einde van het dorp.We hebben een 5 persoonskamer. Dat wil zeggen 2 stapelbedden en een extra bed voor mij. Ik denk 180 cm lang ?

1 reactie op “Dag 26 Leon – Villar de Mazarife

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.