Dag 2 St Jean Pied de Port – Orisson

9 april, 8 km droog en veel zon tm Orisson 16 graden, later bewolktDat lijkt niet ver…8 km. Deze 8 km zijn voor de eerste dag genoeg. 600 meter stijgen is gemiddeld bijna 10%. En er zitten stukken bij van veel meer dan 10%. Dit betekent echt stap voor stap en zo kom je gemiddeld op iets meer dan 2 km per uur.

Dat was nog eens fijn wakker worden. Geen telefoon, geen internet maar sfeervolle muziek. Met de hartverwarmende Joseph erbij was ons Camino gevoel al goed begonnen.Eerst gingen we de Citadel beklimmen. In de mist krijgt het algauw iets mysterieus.Joseph had ons gezegd dat we zeker tot aan Orisson zouden kunnen komen. Ook al staat er “Napoleon route ferme”. De eigenaar van de herberg van Orisson zou ons wel naar Valcarlos brengen, als het nodig zou zijn. Dit kregen we ook op het pelgrims kantoor te horen. OK, we gaan over de Napoleon route.We voelen ons de koning te rijk. De voorspelde slecht weer dag liet op zich wachten. We lopen in dit fantastische gebied met zon. Het heeft veel geregend de afgelopen week en her frisse groen van nieuwe bladeren siert de bomen. Immens. We voelen ons klein in dit landschap.In Hunto hebben we pauze in de zon. Er is koffie en zo kunnen we ons voorbereiden voor het steilste stuk.Hier komt het erop aan, hoe je stapt. We hebben al snel in de gaten dat als je kleine stapjes zet en niet te snel gaat je zo uren door kunt lopen. We moeten allemaal nog wennen aan de rugzak, de kilo’s en ervaren echt: “wat we thuis hebben gelaten is mooi meegenomen”.Om 12.30 uur zijn we bij de herberg van Orisson. Tijd genoeg om te ontspannen en de was te doen.Morgen zullen we zien of we de Napoleon op kunnen gaan. Nu is het bewolkt en mogelijk sneeuwt het in Ronchevalles. Als we niet de Napoleon route kunnen lopen, dan worden we met de auto naar Valcarlos gebracht.

6 reacties op “Dag 2 St Jean Pied de Port – Orisson

 1. Ik wens jullie een onvergetelijke reis, zowel op de Camino, als een reis naar binnen. Buen Camino.

 2. Prachtige landschappen met hier en daar een kuitenbijter. Geniet van jullie tocht!
  Frieda, ik duim voor jou! Veel succes aan allen. Buen camino!
  Liliane Vanderstokken

 3. Hallo Chris en andere wandelaars,
  Jammer dat jullie de hogere Napoleon route niet konden nemen maar de Valcarlos was niet bepaald lichter of minder mooi, prachtige vergezichten en mooie bemoste bomen.
  Voel je je een beetje de hoeder van de kudde Chris? Veel wandelplezier, groetjes Ruud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.