Camino Francais

8 aprilHet is zover…….lang gedroomd, lang gewacht. Onze Camino gaat van start. De Camino francais van Saint Jean Pied de Port naar Santiago. 780 km ver. Misschien wel 1.000.000 stappen. En wij …? We beginnen met de eerste stap.”Sta op en ga naar jezelf……..”

Door blessures kunnen Toos, Corrie en Marga helaas niet mee. We wensen hen van harte beterschap. Ans had heel graag met ons meegegaan. Ze is vorig jaar door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. We nemen een foto en een steentje mee om bij Cruz de Ferro achter te laten.We gaan op pad met Frieda, Domitilla, Tea, Désiré en Chris.Met de trein deze keer. Helemaal van Amsterdam naar Parijs en naar Bayonne. In Amsterdam ontmoette ik Tea, Désiré en Domitilla.Vertrektijd 11.15 en om 19.45 zijn we al in Bayonne. Het overstappen in Parijs was niet eenvoudig. Ja, we wisten dat we lijn 4 naar Montparnasse moesten hebben. We kochten daarvoor in de trein metro kaartjes € 1,90. Dat is niet veel. Je gaat er dan toch vanuit dat die het allemaal doen. Niet dus. De poort bleef gesloten voor Chris. Hoe doen die Fransen dat toch? We lopen mee met een ander, ervan uitgaan dat we toch netjes zijn ingecheckt. Niet dus. We krijgen controle en Chris blijkt een zwartrijder en we krijgen een boete. Dat is ineens niet zo goedkoop. ? Gelukkig kunnen we er naderhand weer om lachen.

In Bayonne stond de taxi op ons te wachten en bracht ons in 1 uur naar Saint Jean Pied de Port. Er was in de trein een Duitse pelgrim Claudia. Zij had haar trein gemist en was veel later in Bayonne dan gepland. Ik wist dat de taxi 8 plaatsen had. Ik vraag haar: Wil je meerijden? Ja dat wil ze wel. Haar Camino begon vandaag al met de Camino kadootjes. En wat dacht je wat……ook in herberg Beilari was nog een plaats vrij. ? Wat een geluk.

Ze hadden op ons gewacht. Een fijne ontvangst, met heel veel warmte en liefde voor de Camino. We stelden ons voor aan de andere pelgrims en noemden een woord over jou Camino. Voor mij was dat “trust”. Vertrouwen dat alles wat we nodig hebben naar ons toekomt.

En ja….dat weten we nog niet. Nu is de Napoleon route gesloten vanwege sneeuwval en verboden te betreden. We hebben wel een reservering bij Orrison….op de Napoleon route. Hoe moet dat nu? Morgen zien we verder….Trust! Het komt altijd goed.

Onze bedden staan klaar, met een heel persoonlijke ontvangst. Hoe mooi kan dat zijn?

Onze eerste dag zit erop. Op naar de eerste wandeldag.

10 reacties op “Camino Francais

 1. Zal je prachtige verslagen met bijhorende foto’s dagelijks volgen. Succes en dat jullie een mooie wandeltocht mogen hebben met veel levensvreugde en zonder kwetsuren.
  Claude

 2. Hoi Mieke,
  Zoals je al zegt. “Sta op en ga naar jezelf” En stel je vervolgens open voor alle indrukken.
  Ik wens jullie allemaal een mooie en inspirerende camino. Geniet van alle stappen.

 3. Ik ga jullie zeker volgen op deze hele bijzondere wandeltocht. Nu nog met heel veel pijn in mijn hart, omdat mijn lieve, dappere zus Ans hier nu niet bij is en ik zo ontzettend trots op haar was dat ze dit ging doen. Maar hopelijk straks toch met meer rust en warmte, (nu al hartverwarmend, omdat je haar zo ontzettend lief heeft genoemd in je voorstuk Mieke ?), omdat ik toch met jullie deze reis op afstand mee mag maken. Heel veel succes allemaal en ik hoop dat deze reis jullie heel veel mag brengen. En geweldig mooi Mieke dat toch straks Ans haar foto en steentje bij Cruz de Ferro terecht komt door jou. Alvast heel veel dank hiervoor.
  Erna Huigsloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.