Dagwandeling Ravenstein

30 maart, 18 km zonnig, 18 graden

Een nieuwe wandeling voor mij. De NS wandeling vanaf het station Ravenstein. Zie: https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/land-van-ravenstein.html

Een prachtig open landschap door de polders richting Deursen Dennenburg, Dieden en Demen. Langs de Maas terug naar het mooie stadje Ravenstein.

Binnenkort gaan we op pad voor de Camino francais vanaf Saint Jean Pied de Port. Mieke, Domitilla, Coby en Marieke gaan begin april vertrekken voor de wandeling van 6 weken. Ik wens hen alvast een mooie inspirerende Camino.

Vooral welkom aan alle mede wandelaars, nieuwe en oude bekenden. Fijn om nieuwe mensen te ontmoeten en die het Camino gevoel laten ervaren. Delen, ontmoeten, warmte en het ontstaan van nieuwe vriendschappen. En ook bijzonder om o.a. Johan weer te zien, die ook het enthousiasme deelt aan iedereen. Ik ben stiekem trots op al deze mensen die stappen zetten.

Theo is een aantal keer meegeweest en heeft nu besloten om ook met een Camino Portugues mee te gaan. Hier lopen we door het enig modderpad van de route. We lopen dapper door en glijden net niet uit. Stevig op beide benen gegrond.

Camping Maasakker was bezig met de voorbereidingen van het seizoen en ze vonden het naar wat fijn dat ik belde met de vraag of we langs konden komen. We werden verwelkomd met koffie, thee en soep. Intussen genieten we van het mooie weer.

Om terug op de route te komen, wist de camping eigenaar wel een mooie route. En wel langs een nieuw, nog verder te ontwikkelen natuurgebied.

Voorjaar!!!

Op de Markt in Ravenstein was precies plaats voor ons op het terras.

Brabants poëzie

Kunst in het hek, in de richting van het station.

Dank aan jullie dat JIJ erbij was. Het was een bijzondere dag. Graag deel ik enkele reacties van de mede wandelaars. Ik word daar heel blij van. De kers op de taart van mijn “loop”baan.?

Ik zit hier met de beentjes omhoog, lekker rozig van de zon en na te genieten van deze gezellige en sportieve dag.
Heel bijzonder om de fijne sfeer te ervaren van de camino-gangers.
Ik wil je bedanken voor de bijzondere dag gisteren. Ik heb er enorm van genoten en het smaakt naar meer! Wat een bijzondere mensen met elk hun eigen verhaal. Fijn om erbij te zijn geweest!

3 reacties op “Dagwandeling Ravenstein

  1. Een geweldige dag, met veel zon en blauwe lucht.
    De wandeling was geweldig en gezellig, ik ga zeker weer ‘n keer mee. Top Mieke!

  2. HALLO MIEKE het was weer een hele fijne wandeling door een prachtig gebied ik verheug mij steeds meer op mijn eerste CAMINO jij maakt van iedere wandeling een FEESTJE TOPPIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.