Dag 3 La Junta de los Caminos – Almogia

10 maart, 14,3 km, zonnig 23 graden

Vandaag hebben we ervaren wat bergen zijn. Door het eerste deel van de Montes de Malaga. Een schitterend landschap door de Nunez area, Los Suizes country houses en Los Olivos Stream. Dan zou je denken….14,3 km. Dat is weinig…. Nee het heeft zwaarte 9, over onverharde paden met voortdurend pittige stijgingen en dalingen. Soms 2 km stijgen met meer dan 10%

Het is zeer mooi. In de ochtend is het snel 16 graden. Eerst volgen we de rivierbedding. Het is erg goed aangegeven. Ik denk zelfs dat de aanwijzingen zijn verbeterd.

We stijgen dan al voortdurend, maar de echte stijging begint hier. Elly kijkt nog….is dit echt het goede pad?

Het pad, hooguit 30 cm breed, waar we onze voeten een beetje dwars zetten om boven te komen. Een pad omzoomd met gele, blauwe en witte bloemen. We zien vandaag ook vele vlinders.

We hebben pauze in de schaduw. De temperatuur is snel hoger dan 20 graden en de zon brandt ongenadig hard. We smeren ons goed in, maar kunnen niet helemaal voorkomen dat de nek verbrandt.

Onderweg is er geen bar, geen restaurant, geen bankje, geen water. Na een stop, komt er plotseling een man in een jeep voorbijrijden. Ik vraag om water en hij geeft ons zomaar 2 volle flessen. Wat zijn we daar blij mee. Zijn vrouw vond het goed dat ik een foto nam. Wij heel dankbaar voor dit kleine gebaar.

Het valt niet mee om de klimmen vol te houden. Het lukt ons allemaal en we zijn er trots op.

Gert Jan en Ada waren wat verder weg en wij moesten hier de bocht nog om.

Daar is eindelijk Almogia. Dit lijkt niet ver. We moesten hier nog 700 meter lopen om naar het begin van het dorp af te dalen.

Zo is het hier in Andalusië. Om in het dorp te komen moet je nog bijna 2 km omhoog klimmen. De paal geeft aan dat we hier rechts af moeten gaan.

De herberg ligt weer buiten het dorp. Aly wacht ons op bij de herberg. Vandaag was Aly niet meegegaan, vanwege een ontstoken oog. Morgen hoopt ze weer met ons mee te gaan. Wij hopen het ook, want we misten ze.

Albergue La Noria, bijna het dorp uit in de richting van Villanueva de la Conception.

Naast de herberg is een restaurant. Hier hebben we ons etappedrankje, in combinatie met een menu. We eten brochettas van kip of varkensvlees, net paprika en ui. (Een grote spoed van de barbecue). Het was 14.30 toen we bij de herberg aankwamen. 6 uur onderweg voor 13 km. Moe en zeer voldaan voor deze schitterende dag

7 reacties op “Dag 3 La Junta de los Caminos – Almogia

  1. Ongelofelijk wat is het onwijs zwaar wat jullie doen en oohhh wat fantastisch om te zien en jullie te volgen!

    Geef mijn lieve en stoere vriendin An een dikke zoen van mij en vertel haar dat ik van haar hou maar bovenal onwijs trots op haar ben… wauwww

    Veel succes en plezier samen en bedankt voor het delen.

    Liefs Annamaria

  2. Hallo toppers een bekende slaapplek mooie foto’s en weer prachtig geschreven net of ik met jullie mee loop succes morgen ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.