Dag 2 Malaga – La Junta de los Caminos

9 maart, 13 km zonnig 25 graden

Het is misschien haast niet voor te stellen. De verandering van een nat fris en winderig Nederland naar een dag met volop zon en 25 graden. Wij ervaren het als kadootje ?…. .De route begint bij de Santiago kerk en volgens de beschrijving gaan we door Calle Granada, langs de kathedraal en diverse kerken. Dit is de route van vandaag. Veelal door Malaga en de voorsteden en o.a. Puerto de la Torre. Dit deel kun je met de bus doen. Wij vinden een stuk door de stad erbij horen. Je waardeert dan weer des te meer het groene glooiende Andalusië. Rechtsonder op de foto zie je dat we vandaag alleen maar gestegen zijn. Een soort van “vals plat”. Volgens het boekje 10,4 km. Onze GPS wijst 13 km aan. We hebben de vorige keer ervaren dat de afstand die we werkelijk lopen 3 km langer is en dat zo bijna alle dagen.

Bij de Santiago kerk zie je deze aanwijzing. Met die toren is de route aangeduid. Let op….de richting van de gele pijlen. De schelpen zijn steeds anders, dan weer links, dan weer rechts open. In de stad nog niet zoveel. Hier moeten we goed de beschrijving lezen.

We nemen de tijd vandaag. Dicht bij ons hostel vonden we een ontbijtcafe, waar we pas om 9.30 uur vertrokken. Heerlijk om zo te vertrekken. Zo kunnen we ook rustig aan de rugzak wennen. De echte bergen gaan we morgen zien en ervaren.

Bij Puerto de la Torre moeten we voor het eerst linksaf. Het staat hier goed gemarkeerd.

De pijl en de schelp wijzen ons de weg door de velden. De lucht is hier heel blauw en het belooft deze weken zo mooi te blijven.

We gaan onder de snelweg door, de C331.

De bloemen langs de kant van de weg bloeien volop. Na een paar regenachtige dagen, zijn het hier voor het eerst zomertemperaturen. Ze schieten de grond uit en tonen ons de mooiste pracht.

In Junto de los Caminos logeren we in Hostal Jose Carlos. Direct aan de route, zodat we morgen de weg naar Almogia makkelijk kunnen oppakken.

5 reacties op “Dag 2 Malaga – La Junta de los Caminos

  1. Mieke, An, Ada, Gert-Jan, Elly en Aly, een prachtige Camino gewenst, geniet van elke stap? het ziet er geweldig mooi uit.
    Jullie hebben de zon en wij spectaculaire mooie luchten.
    ?‍♀️???

  2. Prachtig begin van de tocht, geweldig!! Lieve mensen wens jullie een mooie en inspirerende tocht, geniet ervan met z’n allen. Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.