Dag 13 Castro del Rio – Santa Cruz

20 maart, 22 km, zonnig 22 graden

We hadden gisteren een uitstekend dagmenu in restaurant “Meson los Arcos” . Wel wat verder lopen, ik schat 1,5 km. Zeer de moeite waard. Bij terugkomst was de Plaza de San Fernando mooi verlicht.

Het was heel onaangenaam en koud in de algemene herberg van Castro del Rio. Geen verwarming, geen voorzieningen in de keuken en een niet acceptabele douche zorgen ervoor dat ik deze herberg niet meer zal kiezen en of aanbevelen. Op naar Espejo. Een dorp hoog gelegen, op 400 meter. Dit betekent klimmen……

Het was even zoeken in Castro del Rio. Zie de beschrijving, die verwijst naar Avenida de la Diputation. Hier ga je de brug over, als je de route over Espejo kiest. We lopen eerst 3 km langs een drukke weg, voor we de natuur in gaan. Een km of 5 klimmen. Langzaam gaan we omhoog.

Het is in het begin van de ochtend nog koud en er is een klein beetje nevel.

Na een km of 6 zie je Espejo liggen. Een wit dorp, tegen de heuvel aangeplakt. Zoals zoveel dorpen hier in Andalusië.

Bij het gemeentehuis pakken we de route weer op en dalen af naar de velden.

Die weg daar op het midden van de foto is onze route. Eerst afdalen en dan weer flink stijgen.

De plaats rechts boven op de foto is Santa Cruz. Die zie je al van verre liggen. Hier is het nog zeker 15 km. Het is zo helder dat we ook Cordoba zien liggen. (Links boven op de foto)

Onvoorstelbaar zijn de rechte lijnen van jonge aanplant olijfbomen. Alles precies evenwijdig, in welke richting je ook kijkt. Het is licht bewolkt geworden. We realiseren ons dat we zo boffen met het weer. Geen wolkje gezien, alleen vandaag een beetje. De temperatuur in de middag wordt 22. Prima wandel temperatuur!

Het laatste stuk lopen we langs een gevaarlijke drukke weg. We zijn blij dat we er zijn. Een fantastisch hostel Casa Jose in Santa Cruz. We voelen ons weer verwend en gastvrij ontvangen.

We zijn er om 15 uur en kunnen nog gebruik maken van het dagmenu. Lekker!

5 reacties op “Dag 13 Castro del Rio – Santa Cruz

  1. Gelukkig dat jullie nu een fijn plekje hebben gevonden om te overnachten. Het was weer een prachtige tocht en idd met het weer boffen jullie.

  2. Wat weer een geweldige camino die ik graag een keer mee zou willen lopen. Wie weet. Voor jullie allen nog een fijne tocht. Ik geniet van de foto s en de verhalen.

  3. Wat fijn dat jullie een betere overnachting tegemoet gaan. Prachtige foto’s weer. En wat zien jullie allemaal er al lekker bruin uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.