Dag 14 Santa Cruz – Cordoba

21 maart, 26 km zonnig 18 graden

Op de eerste lentedag van 2019 zijn we in Cordoba aangekomen. 255 km verder van Malaga naar Cordoba. Een fantastische wandeling zit erop. Van harte gefeliciteerd kanjers! Jullie hebben het toch maar gehaald.

Wat voor een laatste dag…..heel veel kleine pittige hoogteverschillen en een grote afstand.

Op deze route van Malaga naar Cordoba is het vrijwel onmogelijk om bagage vervoer te regelen. Voor deze dag was het heel belangrijk om wel bagage te laten vervoeren voor 2 personen. Heel dankbaar waren we dat er uiteindelijk iemand, een bezoeker van het restaurant de rugzakken wilde wegbrengen. Dat was niet makkelijk. Ik had begrepen dat we in appartement Cool Juderia in Cordoba zouden slapen en was er vanuit gegaan dat dat hetzelfde adres was. Dat bleek niet het geval. En je raadt het al ….geen rugzakken op de plaats van bestemming. De mevrouw van het appartement wilde ons wel helpen en ging bellen. Na 2 uur kwamen de rugzakken alsnog.

Bij vertrek uit Santa Cruz hadden we gezelschap van 5 Spanjaarden. Het eerste deel was over de weg, licht stijgend, Santa Cruz op de achtergrond.

Na 1 uur lopen gingen we een veldweg op en werden verrast met wijdse vergezichten. Mij deed het een beetje aan de Meseta denken.

Zover je kunt kijken, ons pad. En als je boven bent, ga je dalen. Daarna ligt de volgende heuvel alweer op ons te wachten.

Het is heel afwisselend vandaag. Groene graanvelden met in de verte de zo bekende olijfbomen.

Het was fris weer en wat is dan heerlijker om even een plekje uit de wind te vinden. Rugzak tegen een talud, plastic zak op de grond en je pelgrims stoel is klaar. Meer hebben we niet nodig.

Hier krijg een idee van de oneindige vlakten. Een boer is op het land aan het werk en vindt het maar wat leuk om ons pelgrims te begroeten. Hollanda? Si…..

We nemen nog een keer extra pauze. In de verte zien we Cordoba aan de horizon verschijnen, maar dan is het nog zeker 10 km. We genieten!

Een tijd lang lopen we op vlak terrein, tot we dichtbij Cordoba komen. Daar dalen we af naar de stad. Die laatste loodjes wegen erg zwaar. Er staan km palen langs de weg. Dat is tot de stadsgrens. Dan blijkt het nog zeker 5 km te zijn.

YEAH… Cordoba!

De Mesquita zie je al van verre liggen. Dichterbij is het veel mooier. Morgen gaan we de Mesquita bekijken. Een toeristisch dagje Cordoba.

17 reacties op “Dag 14 Santa Cruz – Cordoba

 1. GEFELICITEERD allemaal met het halen van deze camino SUPER gedaan. Het waren weer mooie verhalen met super foto’s. Gr Coby.

 2. van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie einddoel. respect hoor. en voor morgen nog een heerlijke dag gewenst.

 3. Ik heb jullie reisverslag elke dag met veel belangstelling gevolgd. En ook wel met een beetje heimwee. Na een tijdje vergeet je blijkbaar de moeilijke momenten en blijven alleen nog de mooie herinneringen over. Respect voor jullie prestaties!
  Het orgelpunt was voor mij de onvergetelijke Mezquita… adembenemend mooi!
  Proficiat aan allen en vergeet morgen niet te genieten…!

 4. Gefeliciteerd allemaal, en respect in die hitte. Jullie hebben het etappe-drankje zeker verdiend. Ik heb genoten van de tocht en de prachtige foto’s. Ellen

 5. Weer een erg mooie tocht . Petje af. Voor jullie. Heb zelf genoten van de mooie verslagen en foto’s. Geniet morgen an het toeristische dagje en dan weer goede vlucht naar Nederland.

 6. Diep respect voor jullie. Wat een zware Camino. Maar ook heel erg mooi. Ik heb genoten van jullie tocht, de prachtige foto’s en me iedere dag ook verheugd op mijn tocht in juni. Chapeau en laat deze Camino jullie innerlijk richting geven in het leven van alle dag. Lieve groet Rianne.

 7. Helemaal gefeliciteerd allemaal!!wat een prachtige route was dit wat jullie hebben gelopen ik heb ook genoten van de verhalen en foto’s van Mieke!!Super!!
  Een hele fijne dag vandaag!!en een veilige vlucht naar huis.

 8. Gefeliciteerd kanjers, wat een prachtige tocht. Bedankt voor het delen van jullie verhaal. Ik heb echt genoten van jullie belevenissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.