Dag 12 Baena – Castro de Rio

19 maart, 20 km, 23 graden

Dat was me wat gisteren in Baena. Trommelaars die de hele dag en nacht door de straten trekken en ook onze herberg passeren. Vaders met hun zonen, het hele dorp doet mee. We zoeken het op en het blijkt een jaarlijkse traditie te zijn op 18 maart. Kun je je voorstellen, de hele dag herrie. We zien dat de mensen genieten en ik neem me voor er gewoon geen last van te hebben……

Er is zelfs een standbeeld voor de trommelaars op het plein, vlak beneden de herberg.

Om 7.30 uur gaan we de herberg uit en de straten zijn zo goed als leeg. In alle rust dalen we af en zien de zon door de straatjes schijnen.

Eerst glooiend, met prachtige vergezichten.

Daar kan ik toch zo blij van worden….. klaprozen. Het is heerlijk wandelweer. In de ochtend 10-15 graden. Het voelt als een voorjaarsdag aan zee. Een frisse wind, volop zon. Weldra gaan de vesten uit en lopen we in rokjes en korte broeken.

We lopen geruime tijd over een verharde weg. Weinig verkeer en rotsen net diverse kleuren.

We hebben vandaag een beetje bewolking. Lage bewolking die op het blauw geschilderd lijkt te zijn.

Rond 14.30 uur komen we in Castro del Rio aan. Ik had van tevoren gebeld met de lokale politie. Ja er is plaats genoeg in de algemene herberg. Hier kunnen 12 mensen slapen. Er is een algemene keuken, een douche, die gelijk bergruimte is. Als we bij de kerk komen waar de herberg zou moeten zijn, komt er een mevrouw naar ons toe, die ons de weg naar de politie wijst. Daar krijgen we de sleutel.

Deze keer slaan we de douche maar een keer over…..Morgen in Santa Cruz gaan we weer naar een hostel…?.

Natuurlijk hebben we het etappe drankje weer verdiend. De politie wist welke bar vandaag (hier is het Vaderdag) open is.

3 reacties op “Dag 12 Baena – Castro de Rio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.