Dag 11 Dona Mencia – Baena

18 maart, 10,5 km, zonnig 23 graden

In het hotel van gisteren hebben we gedanst. Dat was leuk. Een soort volksdansen met voor ieder gelijke passen. Dat valt niet mee voor mij, want ik ben daar niet zo goed in, maar ik heb erg genoten. Alle dames op de vloer….

Dat was onze luxe overnachting in Dona Mencia. Ik had ervoor gekozen omdat we de route van gisteren en vandaag samen hadden gepakt en die als te ver hadden ervaren. Vandaag vonden we het mee vallen. Heel veel hoogteverschillen, namelijk 46 verdiepingen…. Vanochtend waren we fris en de temperatuur was heel aangenaam.

Direct na het hotel begint de grote stijging de bergen in. We hebben er weer zin in en vinden dit weer een geweldige uitdaging. Na 45 minuten zijn we al zo hoog. Hard werken An en Aly ….

Dan helemaal bovenaan hebben we een geweldig uitzicht. We zijn er klaar voor.

Het stijgt en daalt voortdurend. Na een volgende bocht zien we Baena liggen. Het grote gebouw ongeveer in het midden van de foto’s de plaats waar we moeten zijn. Dat lijkt toch dichtbij zou je zeggen. We moeten eerst via een steile weg naar beneden.

Het laatste stuk gaat door een olijfgaard. We nemen aan rechtdoor en zien deze pijl over het hoofd… We klimmen verder en zien pas weer heel hoog dat het niet juist was.

Deze kever is wel 5 cm lang. Ik heb het nog nooit gezien.Prachtig zwart net rode segmenten. Iemand van de lezers die het kent?

Als je op dezelfde hoogte naar Baena kijkt, heb je geen erg in de steile weggetjes in Baena. Wij moeten helemaal omhoog klimmen.

En zo het het eruit als we vanaf boven terugkijken.

Vandaag slapen we weer in de herberg. Deze keer een privé herberg, waar we voor € 10 kunnen slapen. Het is albergue Ruta del Califato. We slapen links van het huis. De was hangt onder de overkapping van het gangetje. Een prima plek!

8 reacties op “Dag 11 Dona Mencia – Baena

  1. Hahaha Mieke had jij je mooie dansschoentjes thuis??leuk hoor zn gezellige plekje om te dansen.Wat zijn jullie toch op een prachtige route natuurlijk warm is het wel!!en dan je rugzak zelf dragen!!Best zwaar allemaal op deze camino!!nog een paar fijne camino dagen gewenst allen ,ik geniet van jullie prachtige foto’s zulke mooie momenten!!dagdag

  2. Wat een geweldig mooie dagen hebben jullie weer gehad en dan ook nog van die fijne overnachtingsplekken. En van die mooie bloemen en dieren onderweg. Het is echt meegenieten. Bedankt Mieke voor al dat moois. Nog veel wandelplezier allemaal.

  3. Hoi Mieke,

    Op de eerste plaats bedankt voor dit reisverslag. Ik heb dit stuk samen met mijn partner in november vorig jaar gelopen.

    Die kever is volgens volgens een paar Spaanse pelgrims die ik in het voorjaar op de Via Augusta (Camino van Cadiz naar Sevilla) heb gesproken super giftig. Dus uitkijken voor dit soort geweldig mooie ongedierte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.