Dag 10 Cabra – Dona Mencia

17 maart, zonnig 25 graden, 14 km

Waar gaan wij heen?”

Pension Guerrera in Cabra is een echte aanrader. Marie-Jose staat voor iedereen klaar en helpt ons met de verzorging van blaren. Het warme weer? Je weet nooit waarom of wanneer je blaren krijgt. Alleen Ada en Gert Jan hadden geen blaren en waarom niet laten vertroetelen door deskundige handen?

Kom je in Cabra, bezoek dan ook het Casino café. Een soort binnentuin met terrasjes onder de balustrades en op het plein. Ook deze tip kregen we van Marie José en de leidde ons ook rond in het archeologisch museum, tegenover het pension.

Hier op de Mozarabe is het niet zo, dat je iedere 5 km een slaapgelegenheden hebt. En als die er al is, zijn er soms erg weinig plekken. De parochiële herberg had maar 4 matrassen en daardoor was dat hier in Dona Mencia geen optie voor ons. Wat ook als slaapgelegenheid staat is hotel Mencia Subbetica. Een hotel???? Ja deze keer is er niets anders en een pelgrim neemt het zoals het kan.?(ja……we hebben een zwaar leven)

Het was even zoeken vanochtend om weer op de voormalige spoorlijn te komen. Die ligt hoog boven het stadje en geeft ons uitzicht over Cabra.

We lopen door een natuurgebied en het pad is letterlijk tussen de rotsen gelegd.

We zien steeds meer bloemen langs de kant en omdat het iets koeler is, horen we ineens veel vogels zingen.

Deze zondagochtend zijn er al veel mensen op pad, fietsers, trimmers, wandelaars. De meesten zien we heen en terug komen. Alleen hier op de voormalige spoorlijn is het goed fietsen en trimmen.

De bergen beginnen er anders uit te zien. Grote witte vlakken, waar bijna geen boom groeit.

Ook vandaag hebben we een korte afstand, met weinig hoogte verschillen. Bewust gekozen, omdat we vorige keer ervaren hebben dat de etappe naar Baena erbij te groot is. We nemen de tijd, ook als we vlak voor Dona Mencia een mooie rustplaats zien.

Na 14 km zien we Dona Mencia.

Tja….een chick hotel en wij in onze wandelkleding..??? We worden zeer gastvrij ontvangen in hotel Mencia Subbetica en hebben daar op het terras ons voortreffelijk maal. Alweer een heerlijke mooie dag!

5 reacties op “Dag 10 Cabra – Dona Mencia

  1. af en toe een dagje luxe ertussen door is ook wel prettig. hoop dat de voetjes bij iedereen weer in een wandelstaat zijn?

  2. Vol bewondering vol ik jullie en zo zeg… Wat zijn wij hier trots!
    Ik praat tegen iedereen over mijn stoere vriendin An… Wauwww
    Veel succes allemaal en ja, geef An een heerlijke dikke knuffel van ons.

    Zet m op! Saluti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.