Dag 9 Lucena – Cabra

16 maart, 14 km, heel heet in de middag

Wat komt het vandaag mooi uit. Mijn planning voor vandaag is een vlakke, korte etappe en wat waren we er aan toe. Met dezelfde hitte als gisteren, komt deze afstand en inspanning goed uit.

Gisteren gingen we tapas eten in het centrum, in bar El Toro. Hier voor de deur kwam een drumband voorbij, met wel heel jonge kinderen. Prachtig om te zien.

Na een zeer goed ontbijt in pension Sara gingen we op pad. De vrijdag avond drukte had plaatsgemaakt voor een rustige zaterdagochtend.

Door het centrum om nog even langs de Santiago kerk te gaan. Dit is op de route naar Cabra. De Santiago kerk was niet open. Wel de kerk op Plaza Nueva. We gaan er binnen en zachte klassieke muziek komt ons tegemoet. Een moment van bezinning en dat voor ons vertrek. Zeer rijk versierd en de moeite waard om even te kijken.

Dit beeld is bij de Santiago kerk te zien.

Vandaag gaan we over het pad waar een vroegere spoorlijn liep. “Via verde del aceite” De groene lijn van de olijfolie.

Het is een recht pad, met bijna geen hoogteverschillen. Rechts en links van het pad in olijfgaarden te zien en langs het pad vele bloemen en vlinders.

Rond 12.30 uur zijn we al op de plaats van bestemming. We vinden het allemaal prima, om goed uit te rusten en ook omdat enkelen vandaag niet zo lekker liepen. De vermoeidheid komt er dan uit. Heel gewoon tijdens een Camino, dat het een dag niet lekker loopt. Een zeer hartelijk welkom wacht op ons bij pension Guerrera. Willen we verzorging voor de voeten? En op de vraag of ze een restaurant kunnen aanbevelen vinden we een uitstekend restaurant.

Meson San Martin, op het plein van het gemeentehuis. We eten, een koude paprikasoep (salmorejo), met ei en ham en daarna een overheerlijke paprikasalade met tonijn en aardappelsalade. En….een toetje “Arroz con lechi”, rijstepap met kaneel. Nee, dat was geen koffie…?

Dit voelt voor ons als relaxte vakantie dag. We genieten volop. Nu krijgen onze voeten een behandeling van Marie-Jose. Vorige keer heeft Tineke ervaren hoe heerlijk dat was.

6 reacties op “Dag 9 Lucena – Cabra

 1. fijn dat jullie vandaag even gelegenheid hadden om het wat rustiger aan te doen. en heerlijk de voetjes even laten vertroetelen.

 2. Zo’n relaxte vakantiedag hebben jullie wel verdiend hoor. Ik geniet dagelijks van jullie etappe verhaal, en chapeau, want het is behoorlijk pittig.

 3. Het komt vandaag even goed uit dat de afstand wat minder is en ook wat vlakker.
  Tijd om weer even de accu op te laden, want met 33 graden in de brandende zon stijgende hellingen op te gaan dat valt beslist niet mee.
  Kanjers zijn jullie tot nu toe allemaal !!!

 4. Nou inderdaad als ik nog aan die voeten van Tinneke terugdenk au au maar wat een lieve mevr die alles voor je wil doen om er voor te zorgen dat je door kan lopen.
  Lieve allemaal ik gun jullie nog een mooie tocht naar cordoba. johanna

 5. Terecht verdiend de rustdag. Fijn dat jullie vandaag niet zo ver hoeven, met zo’n warme dag. Op naar de volgende dag.

 6. Wat een verwendag voor jullie, een halve dag lopen en dan genieten geblazen.
  Heerlijk eten en daarna de voeten laten verwennen en overnachten in een heel gastvrij pension, geweldig en zeer verdiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.