Dag 6 Tongerlo – Scherpenheuvel

15 februari, zonnig 15 graden, 23 km

Hier hadden we nog niet van durven dromen toen ik de planning voor deze Via Monastica maakte. Voorjaar! Wat hebben we genoten van deze laatste dag naar Scherpenheuvel.

Dat genieten begon al vroeg met een zeer verzorgd ontbijt in café Libro in Westerhoven, 2,5 km van het Sportacentrum. En…… gelukkig was ik voldoende opgeknapt om het mee te maken.

“We hebben een heel zwaar leven”..als pelgrim, zeggen we maar we bedoelen natuurlijk dat dit zo heerlijk is om jezelf te gunnen.

Het duurt even voor we Westerhoven uit zijn en daarna nog zeker 7 km langs een drukke weg. Dat ben je weer snel vergeten als je na restaurant Mie Maan het bos naar Averbode in gaat.

Net voor Averbode gaan we over de heide. Het is inmiddels zo warm dat we onze vesten en jassen uit kunnen doen. De eerste voorjaarsdag en wij lopen er zomaar in.

Natuurlijk bezoeken we de abdij van Averbode.

Dat heb ik nou altijd gewild……belletje trekken. En dan nog wel bij een klooster. Er wordt opengedaan en we krijgen een stempel van de abdij.

We maakten iets moois mee. Onder de dennenbomen horen we zachtjes knisperen. Wat zou het zijn? We denken zelf aan het opengaan van denne appels.

De katjes komen uit en de knoppen van de blaadjes zie je bijna groen worden.

Tot aan Zichem lopen we weer langs de grote weg. Nog 3,5 km te gaan naar onze eindbestemming Scherpenheuvel. En heus hier kondigen zich de eerste heuvels aan. Weliswaar niet hoog, maar je merkt het wel. De spieren moeten nog even hard werken.

De basiliek is nog net door de bomen te zien en wijst ons de weg naar Onthaal centrum de Pelgrim.

Binnen in de basiliek is een prachtig schilderij te zien van Maria die naar de hemel gaat. De details zijn zeer verfijnd. Alleen daarom is deze basiliek een bezoek waard.

Van harte gefeliciteerd Marijke, Ted en Tessy. Deze mijlpaal is alvast gehaald. 150 km verder, een ervaring rijker. Dank jullie voor “jou zijn” . Ik heb ervan genoten. Goed gedaan gisteren, toen jullie zonder mij erbij de weg vonden naar Tongerlo. Ik ben zeer trots op jullie.

3 reacties op “Dag 6 Tongerlo – Scherpenheuvel

  1. En dan! Dan ben je ineens in Scherpenheuvel. Knap heel knap. En het mooiste is met andere mensen. Dat maakt ook het leven zo leuk. Veranderen blijft een uitdaging.

  2. Allemaal gefeliciteerd met het behalen van de eindstreep: Scherpenheuvel !!!
    En Mieke voor jou een EXTRA felicitatie omdat het met jou niet helemaal vlekkeloos ging en toch doorzette tot het einde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.