Dag 3 Vessem – Postel

12 februari, 25 km droog -1 tot 9 graden, zonnig

We hebben het goed door de vrijwilligers van Kafarnaun. Heel erg bedankt voor het “thuiskomen” onderweg. Dank Gijs en Mariette dat jullie er voor ons zijn. Deze ontvangst gun ik elke pelgrim.

Gijs liet ons nog het speciale laantje zien. Een laantje met krultakken helemaal omringdend. Hier liepen vast de paters met hun misboeken….

Ook liet hij ons nog even het stilte centrum van de Jacobushoeve zien. Vol passie vertelt Gijs het.

De route van vandaag gaat tot en met Duizel over het dal van de Kleine Beerze. Het vriest nog als we vertrekken. Een dun laagje ijs op de sloten en weilanden met over de plassen natuur “kunst”.

Het is prachtig en soppen tegelijk. De regen van de afgelopen weken heeft dit drassige gebied omgetoverd in een plassen festijn. Soms moeten we de uiterste randen kiezen. De test voor de schoenen….die zijn waterdicht.

Ook vandaag is er eigenlijk bijna geen horeca onderweg. We zijn om 10.30 uur in Duizel. Daar zijn ze zo vriendelijk om ons binnen te laten en we krijgen zelfs koffie. Laat dat maar aan de charmes van Marijke over.

Weer opgewarmd gaan we de snelweg onderdoor en gaan naar de Cartier heide. Deze keer lees ik de route beschrijving wel goed en lopen helemaal alleen over de heide. Het is betoverend mooi.

De mevrouw van het café in Duizel wist wel waar nog een café open zou zijn Het Wild Zwijn bij de grens. Dat betekent dat we eerst 13 km moeten lopen. Dat is best ver zonder pauze. Na 10 km zitten we heel even op een bankje, zodat we allemaal weer verder kunnen. Zo..dan komen we in België aan.

Heerlijk in het zonnetje genieten we van de welverdiende pauze bij Het Wild Zwijn. We nemen de tijd.

Dan is het nog een klein uurtje door een bos met fietspaden.

Om 16 uur zijn we bij de abdij. We voelen ons goed. De 3e dag van 25 km. Beginnen we al te wennen?

2 reacties op “Dag 3 Vessem – Postel

  1. Het lezen van jullie verslag brengt toch heel veel heimwee mee! Wat was het ook in januari een mooie tocht!! Met iets minder regen dan jullie nu hebben, maar het lijken me dames die zich daar niet door laten kleinkrijgen!
    Gaan jullie deze avond terug op hetzelfde adresje slapen? Doe dan in elk geval heel veel groetjes, het is daar een heel warm onthaal! En lekkere bedden!!!
    Geniet nog van jullie tocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.