Dag 4 Postel -Balen

13 februari, 21 km, af en toe zon 10 graden

De gasten pater had voor ons het ontbijt voorbereid en we kregen een stempel van de abdij

Heel anders dan gisteren avond toen alle paters om 18 uur de vespers zongen. Een moment van stilte in de mooie abdij.

Vanaf de grens is de route met deze sticker gemarkeerd. Dat betekent ben je elke kruising goed kijken naar welke richting de pijl wijst. Hier ga je rechtdoor. Is de sticker naar rechts of links geplakt, dan kies je die richting.

Ja…Tessy en Ted…als je meegaat naar Santiago zijn het nog vele km. Over Leuk Puy is het 2618 km. Directer naar Santiago, ik schat 2000 km. Ik overweeg om mijn planning voor 2020 aan te passen, zodat we verder kunnen gaan vanaf Scherpenheuvel. Wie weet…?

Vanaf de abdij gaan we snel het bos in. Een fietspad in de richting van het kanaal.

Vandaag is het dagje kanaal. We volgen het kanaal Dessel Kwaadmechelen. Eindeloos lijkt het. Het is druk met fietsers en we worden steeds begroet.

Om te pauzeren gaan we naar restaurant de “Witte Haas”. We waren aan de overkant gaan lopen, omdat het daar onverhard is. Om het restaurant te bereiken moeten we oversteken. Ik had Marijke en Tessie willen waarschuwen. Niet op de steile trap naar het viaduct…..veel te gevaarlijk. Donderdag ze daar al boven te wachten……

Even wachten tot de sluis weer dicht is.

Vanaf hier is het nog 6 km naar de plaats waar we overnachten. 6 hele zware km voor mij, want ik krijg verschrikkelijke buikloop. Elke 10 minuten moest ik een boom uitzoeken…..In de plaats Rosselaar is een apotheek waar ik Immodium heb kunnen kopen. En Francien zorgt goed voor mij. Ze maakt straks nog rijst voor me en s speciaal jaar de supermarkt gereden om Aquarius te halen. Wat een schat is dat. We voelen ons als pelgrims met een warm hart ontvangen.

Intussen zijn Tessie, Ted en Marijke naar de plaatselijke tennisvereniging, waar ze een uitstekend restaurant hebben. Op naar morgen…nog 2 dagen te gaan.

4 reacties op “Dag 4 Postel -Balen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.