Dag 2 Morgenrood -Vessem

11 februari, veel zon, 8 graden, 25 km

Wat een fantastische dag! Niet alleen door het mooie weer, maar ook de prachtige etappe van Morgenrood naar Vessem.

We genoten van het ontbijt, waarvoor de spullen door Jos zijn gebracht, tesamen met de rugzakken. Wat fijn dat er mensen zijn die ons helpen met rugzak vervoer.

We gaan aan de achterzijde Morgenrood uit en gaan rechtdoor naar de poort die ons naar de Kampina leidt.

We gaan op zoek naar rood-wit. Hier gaat de pelgrimsroute ook langs. Om niet teveel bagage te hebben had ik de routekaart van het netwerk niet meegenomen. Komen we bij een knooppunt aan…..staat niet op mijn briefje. We vragen de weg aan 5 dames die hier in alle vroegte aan het wandelen zijn en die sturen ons de verkeerde kant op. Je zou zeggen, gebruik dan GPS. Die geeft alleen een goed signaal als er 3 masten te vinden zijn. Je raadt het al, niet op het juiste moment beschikbaar. Intussen genieten we van de prachtige Kampina.

Na de Kampina gaan we richting de Viermannekesbrug. Een pad langs een sloot, waarvan ik had ingeschat dat er heel veel modder zou zijn. Dat viel heel erg mee. Een lesje voor mij….geen beren op de weg zetten die er nog niet zijn.

In Spoordonk is op maandag alles dicht en zo waren we heel blij met een picknick tafel bij de Viermannekesbrug, een beetje uit de wind.

Dit naambord is wel heel toepasselijk voor Ted….

We passeren de kapel de Heilige Eik. In het boekje van het Pelgrimspad staat die uitgebreid beschreven. De route loopt er alleen langs de achterkant langs en je zou het zo voorbij lopen.

Nu lagen er prentjes met medaillon van Maria. Voor wie het nodig heeft en er kracht uitput. Dat staat erbij. We laten ze liggen voor bedevaart gangers, die speciaal voor Maria hier komen.

We hebben een verdwaalde bui. Zo kort en zo weinig dat we dat niet veel vinden

In Middelbeers gaan we eindelijk na 18 km binnen pauzeren bij de 4 Linden. We vragen om soep en die wordt geserveerd in een broodje. Heel apart en nog lekker ook.

Daarna is het nog 8 km naar Vessem, tenminste als je de ronde om de Landschotse Heide er niet bij neemt. Dan zou het 10 km zijn en die extra km hebben we vanmorgen al gehad.

Om 16.30 uur komen we bij de pelgrims hoeve Kafarnaun aan. Zo dag 2 zit erop

We worden verwend! Leg vooral je benen op tafel. Daar rust je goed van uit. Een thuiskomen is het iedere keer weer. Dank je wel lieve gast vrouw en gastheer. Zo voelen we ons echt pelgrim.

Zeker toen we de zegen van Adrie kregen. “Toelaten” was het thema. Toelaten dat je je hart opent voor alles wat op je weg komt. Ontmoetingen, natuur, jezelf, dankbaarheid Het mag er zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.