Dagwandeling Geldrop – Heeze

16 december, 19 km mistig en rond het vriespunt

Het is ochtend en de afgelopen nacht was er “weeralarm” kode geel. Laat ik de wandeling doorgaan? Volgens het bericht zou het in de nacht sneeuwen en in de ochtend end al dooien. Ik kies ervoor om samen met 8 andere enthousiaste wandelaars te vertrekken. Er ligt nog sneeuw, en de grote wegen zijn goed bereikbaar. Wat is er mooier dan een wandeling in de sneeuw? Vandaag gingen we van Geldrop naar Heeze, een NS wandeling over de Stabrechtse Heide.

Hemelsbreed is het niet ver van Geldrop naar Heeze. Het is ook vandaag weer om een omweg over de hei te maken. Vandaag speciaal welkom voor Hilde, Bernadette, Mieke en An. Zij gaan vandaag voor het eerst mee. Hilde gaat in januari mee van Den Bosch naar Scherpenheuvel en kon zo Tiny en mij alvast ontmoeten. An en Mieke hebben beiden de Camino Portugues gelopen en denken over een nieuwe Camino. Bernadette wil plannen gaan maken en is vandaag al heel enthousiast geworden.

We lopen door het Beekdal van de Kleine Dommel. Deze is ontstaan uit de samenvloeiing van de Sterkelse Aa en de Grote Aa. Het Beekdal sluit aan op het heidegebied van de Stabrechtse Heide.

Het is oppassen geblazen. De fietspaden zijn wat glad. Als de ondergrond zand is, loopt het wel zwaarder, maar je glijdt ook niet zo snel uit.

We steken de bruggen over om aan de andere kant van de Kleine Dommel weer verder te gaan.

We lopen ook het Rulse Laarzen pad. Normaal gezien heel modderig, nu met een beetje vorst in de grond valt het nog mee. Het is vooral prachtig…..met oog voor detail.

Het wordt steeds meer mistig en dat geeft de Stabrechtse Heide een verstild, rustig beeld. De grassen zijn bruin, de dennen groen. Het wit van de nog aanwezige sneeuw maakt mijn winterplaatje compleet.

Bij kasteel Heeze komen we het dorp binnen. Het kasteel is sinds 1760 in handen van een adellijke familie en wordt nog steeds bewoond.

De verwarmings lamp wordt aangestoken en we zitten buiten voor ons etappedrankje.

Een fijne dag, ontmoeten en “ont-moeten”. Verhalen delen en ervaren dat een winterwandeling zo heerlijk ontspannend is.

5 reacties op “Dagwandeling Geldrop – Heeze

  1. Hallo Mieke, jij ook dank voor deze mooie dag met erg aardige deelnemers..Graag ga ik nogmaals met jullie wandelen. Ennnn…. wat heb je een mooi verslag gemaakt. Chapeau!!!
    Rest me nog je fijne feestdagen toe te wensen en tot volgend jaar.
    Hartelijke groet An van Uitert

  2. Dank je wel Mieke en mede wandelaars voor de schitterende wandeling en mooie verhalen. Zo blij dat ik ben meegegaan dat ik mij ga voorbereiden om aan meerdere wandelingen deel te nemen en ooit de Camino te lopen. Met jullie allemaal als voorbeeld moet dat gaan lukken, fijne Feestdagen en een goed wandelend 2019.
    groetjes Bernadette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.