Dag 40 Cee – Finisterre

Na 900 km zijn we in Finistere aangekomen. Yeah!

Bij vertrek vanuit Cee was het ook vandaag weer erg aan het regenen. Van tevoren had ik gezegd….als het nog zo regent als gisteren, ga ik met de bus. En toch kies ik om te vertrekken. Niet zomaar iets opgeven en gewoon weer een nieuwe dag, een nieuwe start.

Bij Corbution gaan we omhoog. Een stevige klim naar Alto San Roque.

We voelen ons echte pelgrims. Doorzetten, ook als het al 2 volle dagen regent.

Na Sardinero lijkt het op te klaren. Hè…zien we blauwe lucht????? Precies waar we Finistere zien liggen.

Het wonderlijke spel van wolken, zonlicht en zee. Hier word ik altijd even stil van.

We dalen helemaal af naar een mini strandje. Het moment voor Johanna, 10 november. Zittend op een steen herdenkt ze de geboortedag van haar overleden man herdenkt, het einde van de camino, opnieuw beginnen na de camino. Zoveel mooie ervaringen rijker. De cirkel is rond.

We gaan over het strand van Langosteiro. Het is droog en de zon schijnt. We voelen ons zo dankbaar, dat we droog zijn aangekomen. Het steentje wat Johanna met zich mee draagt gooit ze weg. Met het weggooien van de steen, symboliseert ze dat ze “het van zichzelf moeten, niet meer wil doen”. “Ik mag van mezelf genieten”.

Gaan we in de avond naar de vuurtoren of direct na aankomst? We checken het weerbericht en zien dat het voorlopig droog blijft. “Neem de momenten”. Dat doen we en we genieten van de nog warme zon. Wat een kadootje!!!?

Deze kanjer heeft er 900 km opzitten. Wat een power vrouw! En als je dan bij de 0,00 paal staat, dan doet dat wat met je.

Onze laatste etappe drankje, drinken we bij het café van de vuurtoren. Het waaide bij de vuurtoren zo hard, dat we bijna van de rotsen afgeblazen werden. Niet doen dus. We nemen geen risico.

Wie kwamen we bij de vuurtoren tegen? Kristel. Wat een leuk weerzien. Zij is de eerste 4 dagen met ons meegelopen, om daarna alleen verder te gaan. Vanaf Santiago heeft ze net 2 vriendinnen de afstand Santiago – Finistere afgelegd. Precies op hetzelfde moment gaan we onze Finistealla halen.

Het was weer een hele mooie Camino. Dank jullie wel voor alle mooie momenten samen. Ook voor Connie, Jellie en Annet, die al eerder naar huis waren gegaan.

11 reacties op “Dag 40 Cee – Finisterre

 1. Wow wat een bijzondere laatste dag van jullie Camino. Heel erg mooi beschreven en wat een mooie foto’s. Diep respect voor jullie.

 2. Jullie zijn echte kanjers en doorzetters, nu mag het grote rusten gaan beginnen in jullie benen maar ook in jullie hart en hoofd

 3. Mieke, Johanna en de andere dames van deze camino. Vanaf dag 1 heb ik jullie gevolgd en over de ups en downs gelezen. Genoten van de verhalen en foto’s waar Mieke iedere dag voor zorgde. Proficiat allemaal.
  Johanna ik ken u niet, naar de foto van u op het strand heb ik minuten lang gekeken. Wat is dat een bijzonder moment voor u geweest om net op deze dag op deze plek te komen en te herdenken.
  Bedankt dat ik mocht meekijken.
  Elly

 4. Beste Mieke, heb genoten van de mooie verslagen, ik was er elke dag precies een beetje bij, kijk al uit naar onze tocht in juli. Proficiat voor jullie allemaal.

 5. Heb genoten van jullie belevingen. Al lijkt 900km heel ver weg , maar elke stap zal in jullie geheugen staan en meegaan naar huis. Om iets af te sluiten en weer verder te gaan heb je steeds een nieuwe stap nodig om er te komen. Goede reis terug naar huis.

 6. Lieve caminodames, wat een prestatie, gefeliciteerd!!!
  Ik heb jullie vanaf dag een gevolgd, met weemoed terugdenkend aan mijn camino van 2016.
  Johanna, chapeau!! De tegenslag van regen hebben we toen niet gekend, jullie hebben je er doorheen geslagen , geweldig.
  groetjes Toos.

 7. Wat een mooie einde aan jullie bijzondere reis/camino. Gefeliciteerd!!! Wat een prestatie? en gezond weer thuis. Bedankt voor je mooie foto’s en bijzondere momenten in woorden. En een dikke High Five!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.