Tot slot

En nu….naar huis

“Samen gingen we op weg. De weg eindigt niet in Santiago de Compostela, hij begint daar pas. De ervaringen van: loslaten, onderweg zijn, vertrouwen hebben in wat zich aandient, verder durven gaan dan wat je voor mogelijk hield, dat is je nieuwe bagage. Een bron waar je altijd uit kunt putten in het leven van alledag. Doorgaan op de ingeslagen weg, met twee benen op de grond, met een ruim hart en ruim van geest” ( Uit het geheim van de schelp)

We waren net op weg en toen kreeg ik van de mede wandelaars dit mooie kadootje. Een smeedijzeren pelgrim. Prachtig. Wat ben ik daar blij mee. Thuis krijgt die een mooi plekje. Vol vertrouwen gingen we samen op deze weg.

Graag deel ik nog onze laatste momenten.

Uitzicht van ons pension in Finistere. We sliepen op 3 hoog en hadden uitzicht over de haven. Verrast door deze prachtige zonsopkomst.

Santiago in de avond:

Deze voeten hebben ons 900 km ver gebracht.

De “opstandige Maria’s ” in het park.

Even rondkijken in de kerk en klooster van San Martin Pinareo. Dit weekend werd de heilige Martin geëerd en daarom waren de deuren open.

Vandaag, 12 november, is het een heerlijke zonnige dag. We genieten op het plein van de pelgrims die aankomen. Opgewacht door vrienden, worden alle pelgrims enthousiast begroet. Wat een feest om erbij te zijn.

Lieve mede wandelaars, ik wens jullie veel geluk in je leven. Rijker geworden door de ervaringen op deze Camino. Of zoals we hoorden op deze Camino: “Niet verandert, maar dichter bij mezelf gekomen…..”

Lieve lezers van dit blog….tot een volgende wandeling

14 reacties op “Tot slot

 1. Wat hebben jullie dit tot een mooi eind gebracht. Ondanks de nattigheid. ..maakt de tocht zoveel zwaarder! !! maar dapper doorgewandeld tot de zon weer scheen!
  Dank voor het verhaal!

 2. Lieve Mieke
  Wat een rijk mens ben je om telkens met jezelf EN allemaal lieve mensen op pad te mogen gaan.
  Enorm genoten van de prachtfoto’s en chapeau voor je doorzettingsvermogen!! Zovele km op een dag, geweldig!
  Ik blijf enorm genieten van je Blog,

 3. Een rijk gevoel van gedachten ,belevingen, de vele stappen die zijn gezet , dat is wat deze camino jullie heeft gegeven. En wij mochten dat weer meebeleven, goede reis terug naar huis.

 4. Dank je wel voor het lezen van al je verhalen Mieke, en je mede pelgrims want zonder hen geen verhalen ,ook ik maak een diepe buiging 900 km. ik hoop dat het jullie gebracht heeft , verwachtingen …….. en nu weer verder met deze prachtige levens bagage.

  groet Jopie

 5. Hallo Mieke, dank je voor het prachtige verslag van jullie tocht. Ik liep mee door al de verhalen en foto’s, een tocht die ik zelf in 2010 volbracht. Vooral je laatste verslag is voor mij de bevestiging dat de Camino pas begint als je terug gaat naar het dagelijkse leven. Mijn leven is na mijn tocht totaal veranderd, ik woon zelfs in een ander land, dagelijks denk ik aan mijn “lessen” die ik onderweg mocht ontvangen. Het ga jullie goed en ik hoop in de toekomst nog een keer de weg te gaan.

 6. Mieke (ik ken je niet ) Maar wat heb ik genoten van je super mooie verslagen /verhalen .Wat mooi om te lezen ik ga het nu zelfs missen .Maar jullie hebben een ervaring opgedaan die niet ophoud bij het eind punt maar zoals je zo mooi zegt een nieuw begin dank dat ik het kon volgen op deze manier . Het is een bijzonder om jullie zo te volgen super ! vr Gr Jeannette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.