Dag 39 Maronas – Cee

34 km, waarvan 7 met de auto, heel veel regen en veel wind, 13 graden

Dat we open staan voor hulp die op onze pad komt is een mooie les die we hebben mogen leren. We mogen ontvangen. Waar geven makkelijk is, is ontvangen voor ons te leren. Zo werden we 7 km met de auto gebracht.

Naar de plaats waar we gisteren naar toe zouden gaan, Lago, met de herberg Monto de Ago. We zijn heel blij om een stukje met de auto te zijn weggebracht. Die blijheid proberen we weer aan andere pelgrims te geven, die de route andersom lopen. “Buen Camino” zeggen we en we zien warempel glimlachen verschijnen, ook in de stromende regen.

We gaan op pad voor onze 3e etappe naar Cee. Ook deze dag hadden we gekozen voor een lange etappe. 27 km is het geworden. Ook voor een dag met zon ver. Dat betekent voor mij de weg van Santiago naar Finistere in minimaal 5 dagen. Dat bevalt goed.

Het is hier hartstikke mooi. Dat ziet Johanna ook nu het zo slecht weer is.

Na 6 km ben ik al nat tot op mijn vel. We pauzeren in een bar in Olveiroa. Ik kom er zo achter dat mijn regenkleding volstrekt onvoldoende is voor dit slechte weer. Ik besluit een vuilniszak onder mijn regenjas te doen om warm te blijven. Van de week was het nog….je kiest of je wandelt in de regen of je wordt nat. Nou…ik ben heel nat geworden. Gisteren bij het eten kwam er een wijsheid bij…..”Je wordt nat of je wordt nat en je hebt er last van”. Ik kan zeggen dat er ik veel last van had vandaag. Ik kon er toen nog om lachen.

Na Olveiroa passeren we een brug. De brug die een aantal jaren geleden ook onder water stond. Nu net niet, maar een stukje verder moeten we voor het eerst met onze schoenen door het water.

Dan klimmen we naar O Logoso toe.

We kiezen voor linksaf. Die gaat naar Finistere.

Alle paden zijn vol met water. Ga je rechts, links of rechtdoor. Als je nog steentjes ziet, kies je die. Of graspollen dat is ook goed. Zo gaat het vandaag bijna 27 km lang.

We hadden gedacht bij het schuilhuisje van het kapelletje te pauzeren. Dat lag vol in de stormwind. We kiezen voor het kapelletje. Even wat eten, de wandel motor moet toch branden.

Nog 7 km te gaan naar Cee. Door de regen zien we alleen de bomen en hebben verder geen uitzicht. Tot we Cee onder ons zien liggen.

Albergue Moreira was dicht. Daarom slapen we nu in pension Beilamar aan het eind van Cee. Een prachtige kamer met uitzicht op zee. Het is er nog koud als we aankomen en daarom gaan we naar eerst wat eten. Het oude baasje van het pension wil ons wel even naar de bar met de auto brengen. Ook in deze bar is geen verwarming aan. Ik vraag een stapel kranten om mijn kleren een beetje te kunnen drogen. Dat gaat best goed.?

We eten daar verse vis met patat en sla. Dat smaakt.

Morgen nog 13 km naar Finistere. We hopen op droog weer, zodat we de zon in de zee kunnen zien zakken. Helaas is voorspelling voor morgen ook regen. Een ware pelgrimstocht, deze laatste dagen ….

6 reacties op “Dag 39 Maronas – Cee

  1. Dapper hoor, met deze omstandigheden. wens jullie morgen een mooie dag toe , al schijnt de zon dan misschien niet, de warmte van je hart zal er altijd zijn..

  2. Jammer dat dit stuk in t water is gevallen… Maar morgen hebben jullie vast een mooie etappe naar t einde vd wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.