Dag 38 Negreira – Maronas

8 oktober, 22 km, zeer veel regen

“Het loopt anders”

Het plan was om vandaag 26 km te gaan naar de nieuwe herberg, Monte de Aro bij het dorpje Lago. Het regende de hele dag pijpestelen en hier bij Casa Pepe, zeiden ze….je kunt hier ook blijven. Totaal onverwacht zegt ze..”yes dat is een Camino kadootje” Niet gedacht dat Johanna dat zou kiezen.

Om 7.45 uur gaan we de deur uit. Het ontbijt hadden we niet gebruikt bij albergue Carmen, maar bij de veel vriendelijker mevrouw van de Cerbeceria. Ook gisteren hadden we een uitstekend menu bij restaurant Imperial.

Dit hadden we op onze Camino nog niet meegemaakt…. Volgelopen paden. Hier valt het nog mee. Het werd in de loop van de dag steeds natter.

En hier en daar hadden we ook een omgevallen boom. Niet zo veel als we eerder hadden.

Omdat Albergue Rureiro in Vilaserio dicht zou zijn gingen we pauzeren in Porto Camino, waar ook de gastvrije herberg Alto do Pena is. We drogen een beetje op en gaan weer verder.

Naast de regen is er ook erg veel wind. Tegenwind. We lopen krom gebogen tegen de wind in.

Bij Casa Pepe hebben we pauze. Inmiddels zijn de schoenen vol met water. Ik verdenk de buigplaats van de schoen, dat e daar niet meer waterdicht zijn. Ook Johanna heeft veel water in de schoenen en ook in de hoes van haar rugzak staat een plas water. We genieten van het Camino kadootje. We gaan niet meer op pad voor de laatste km. De open haard is aan, zodat onze schoenen weer kunnen drogen.

Vandaag kwam ik op de Facebook site van het genootschap deze wijsheden tegen. (Van Ignace uit Den Bosch) Vandaag tijdens de regenwandeling heb ik er over gedacht. Jij ook?

1: Zet een stap, je komt altijd aan.

2: Geen haast is geen stress

3: Neem wat op je weg komt: in dit seizoen is dat bv wanneer een bar open is. Het is te koud of te nat om buiten te zitten en als er dan een open is, voelt dat als kadootje.

4: Durf hulp te vragen: bv als het slecht weer is: bel je aan en vraagt “mag ik even binnen schuilen” Dat geldt tijdens je camino, maar ook in je leven. De meeste mensen zijn blij dat ze iets voor je kunnen doen.

5: Stel je verwachtingen bij: dit hebben we vandaag ervaren. Het plan was verder gaan, en we passen zomaar het plan aan, door omstandigheden.

6: Ken je ballast en neem er afscheid van. Tijdens het wandelen komt van alles langs en zo kun je misschien beslissen, waar je graag afscheid van neemt.

7: Realiseer je droom……..

2 reacties op “Dag 38 Negreira – Maronas

  1. Toppie van Johanna! Hi hihi. De boog mag niet altijd gespannen zijn toch? Wijze Camino woorden.. rust lekker ? want morgen waarschijnlijk ook nat ? In NLD hier is weer mooi weer voorspeld. ? Slaap lekker lieve vrouwen.

  2. Wat een regen en evengoed stap voor stap verder met wijze tussenstops als het te nat wordt voor het lijf.

    geweldig pelgrims.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.